HEERHUGOWAARD - FC Marlène is uitstekend door het dubbele programma van afgelopen weekend gekomen. Met twee overwinningen hebben de Heerhugowaarders zich nog vaster op de derde plaats genesteld. Na de overwinning van afgelopen vrijdag tegen FCK De Hommel (7-2) werd zondag ook HV/Veerhuys aan de zegekar gebonden, al ging dat een stuk moeizamer (6-5).

FC Marlène leek het duel net zo te beginnen als dat men vrijdag eindigde. Toen werd FCK De Hommel met snel en fraai voetbal aan de kant gezet. Tegen het nochtans in vorm zijnde HV/Veerhuys, dat een week eerder nog verrassend te sterk was voor Hovocubo en twee dagen eerder gelijk speelde tegen ASV Lebo, ging de equipe van Jeroen de Groot fel van start. Dit leverde binnen tien minuten drie doelpunten op. Amir Molkârâi en Mo Darri waren het eindpunt van een vlotte aanval en het derde doelpunt was een van de vele hoogtepunten van de middag toen Martin van Eeuwijk met een subtiel lobje Younes Daari bediende die hard uithaalde via de onderkant van de lat.

Ondanks de 3-0 achterstand wist de Hoornse ploeg zich knap in de wedstrijd terug te vechten, mede omdat de thuisploeg iets slordiger werd. Via Thijs Nugter, een eigen doelpunt van Mo Attaibi en Nigel Wijdenbosch stond het even later dan ook ineens 3-3. Toch ging FC Marlène en opnieuw was het doelpunt van Daari, met buitenkant voet in de kruising, van grote schoonheid.

Ook na de rust bleef het spectaculair met twee aanvallende ploegen. FC Marlène bracht de marge tweemaal op twee doelpunten, eerst via Stefan Dol en later via Mo Darri, maar net zo vaak vond Veerhuys de aansluiting via Thijs Nugter en Hoessein Jabir. FC Marlène was op dat moment Colin Kamp al kwijt die naar het zich liet aanzien met een zware enkelblessure moest uitvallen.. Opmerkelijk genoeg werd er na die elf doelpunten niet meer gescoord al waren er voor beide goals nog genoeg hachelijke momenten. FC Marlène mocht de drie punten dan ook koesteren al was na dit spektakelstuk met name het publiek de grote winnaar.

FC Marlène - HV/Veerhuys 6-5 (4-3)

7. Amir Molkârâi 1-0
7. Mo Darri 2-0
10. Younes Daari 3-0
11. Thijs Nugter 3-1
16. Mo Attaibi (e.d.) 3-2
19. Nigel Wijdenbosch 3-3
20. Younes Daari 4-3