HEERHUGOWAARD - Het wordt een druk weekend voor de zaalvoetballers van FC Marlène. De Heerhugowaardse eredivisionist komt dit weekend zowel in de beker als in de competitie in actie. Helaas zullen de beide wedstrijden zonder publiek worden afgewerkt na de maatregelen die het demissionair kabinet een week geleden afkondigde.


Vrijdag worden de achtste finales van de beker afgewerkt en voor FC Marlène wacht dan een wedstrijd die niet zou misstaan in de finale. De equipe van trainer/coach Jeroen de Groot gaat dan namelijk op bezoek bij het Hovocubo van zijn collega Sander van Dijk. Ondanks dat de vorige twee competities voortijdig werden afgebroken is de Hoornse formatie nog altijd de regerend landskampioen en ook dit seizoen in uitstekende vorm.

In competitieverband is Hovocubo met acht overwinningen en een gelijkspel nog steeds ongeslagen en de ploeg maakte onlangs in Bosnië en Herzegovina indruk door zich te plaatsen bij de beste zestien van de Champions League. FC Marlène heeft in competitieverband slechts drie verliespunten meer en de Noord-Hollandse derby's tussen beide ploegen staan immer garant voor spektakel. Daarbij is in een bekerstrijd over één duel alles mogelijk. Hoewel menigeen het duel wellicht liever later in het toernooi had gezien hebben beide coaches voor aanvang van dit seizoen aangegeven voor de prijzen te willen gaan. dat betekent dus dat je ook van alle ploegen moet winnen ongeacht of dat vroeg of laat in het seizoen is, en zeker in het bekertoernooi.

De bekerkraker Hovocubo - FC Marlène begint vrijdagavond om 20.15 uur in De Opgang in Zwaag.

Competitie
Komende zondag 21 november komt FC Marlène in de Waardergolf in actie tegen ZVV Den Haag. Het betreft een wedstrijd tussen de nummers drie en elf in de competitie. FC Marlène kwam vorig weekend niet in actie doordat het duel tegen TPP/Feyenoord Futsal werd afgelast. De ploeg van Jeroen de Groot staat na acht wedstrijden op de derde plaats met zes punten achterstand op Hovocubo en FC Eindhoven, maar dus nog wel met een wedstrijd tegoed.

ZVV Den Haag presteert wisselvallig en ging vorige week in eigen huis onderuit tegen Tigers Roermond (3-8). De groen-gelen uit de Hofstad vinden we met acht punten uit negen duels terug op een elfde plaats in de Eredivisie.

Het duel FC Marlène - ZVV Den Haag begint zondag om 16.00 uur en is via de website van Eredivisie Zaalvoetbal te volgen via een livestream.

Vrouwen
De vrouwen van FC Marlène spelen vrijdagavond in de Waardergolf een bekerwedstrijd in de groepsfase van de beker tegen ZVG Cagemax. Ook dit duel is te volgen via een livestream.Foto: JdL Fotografie