HEERHUGOWAARD - De vrouwenselectie van FC Marlène heeft zich voor komend seizoen flink versterkt met de komst van Lotte Hopman en Kelly Hollak, die beiden overkomen van landskampioen Os Lusitanos.


Beide speelsters, en tevens internationals, stonden ruim een week geleden nog uitgebreid feest te vieren in Heerhugowaard nadat Os Lusitanos in de derde finale om het landskampioenschap na strafschoppen wisten te winnen. Zowel Hopman als Hollak wisten toen echter ook al dat hun toekomst in datzelfde Heerhugowaard lag.

Lotte Hopman (27) speelde in het seizoen 2021-2022 ook al voor FC Marlène en kwam toen over van het vlak daarvoor uit elkaar gevallen Team Alkmaar/Sportstars. De Egmondse moest na dat seizoen echter vertrekken bij de Heerhugowaarders, mede omdat er onzekerheid bestond over een knieblessure. "Daar baalde ik flink van, want ik wilde helemaal niet weg". Hopman nam sportieve revanche met een overstap naar Os Lusitanos waar zij in haar tweede seizoen alle prijzen (Supercup, KNVB-beker en landstitel) weg te kapen voor de neus van FC Marlène en daarin als topscorer een belangrijke rol vervulde. "Ik heb genoten van mijn tijd in Amsterdam en ben trots op de prestaties van de ploeg, maar ben ook blij terug te zijn bij FC Marlène, wat in mijn ogen echt de top van Nederland is qua organisatie en beleving Ik kijk ernaar uit om hier na de zomer weer aan de slag te gaan".

Ook de 22-jarige Kelly Hollak heeft er nooit een geheim van gemaakt om ooit voor FC Marlène uit te komen. De Apeldoornse die op het veld ondermeer uitkwam voor de jeugdopleidingen van FC Twente en PEC Zwolle was al onder de indruk toen zij zelf met ZVG Cagemax de finale om de landstitel speelde tegen FC Marlène in 2023. "Je merkte aan alles dat FC Marlène een goed gestructueerde organisatie is en daar wilde ik graag deel van uitmaken." De Heerhugowaardse ploeg pakte dat seizoen de landstitel, maar Hollak maakte eerst nog een tussenstap van ZVG Cagemax naar Os Lusitanos. En met succes, want net als Hopman was zij één van de dragende krachten bij de Amsterdammers in het zo succesvolle seizoen. "Het was geweldig om mee te maken en ik zal dit seizoen nooit kunnen vergeten". Toch is de Apeldoornse ook blij nu de overstap te kunnen maken naar FC Marlène. "Eigenlijk een droom die uitkomt, want ik heb altijd al voor FC Marlène willen spelen en kijk er dan ook enorm naar uit". De reisafstand tussen haar woonplaats Apeldoorn en Noord-Holland ziet Hollak niet als een probleem. "Ik reis altijd al veel en zoveel verder dan Amsterdam is het nu ook weer niet. Daarnaast weet ik dat Lotte altijd een plekje voor mij vrij heeft als ik eens wil overnachten", besluit zij lachend.

Foto: Lotte Hopman (links) en Kelly Hollak voor het pand van hoofdsponsor FG Live (©DP Sportfotografie)