HEERHUGOWAARD - Het was een prima vrijdagavond voor de beide eredivisieteams van FC Marlène. Zowel de vrouwen als de heren pakten de volle buit waarbij het vrouwenteam tegen directe concurrent ZV Libertas zelfs de koppositie wist te heroveren.


Twee keer eerder ging de vrouwenploeg van trainer/coach Dick van Stralen dit seizoen onderuit tegen de concurrent uit Friesland, maar vrijdagavond was de winst op ZV Libertas meer dan terecht. FC Marlène was vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg, ging vol de duels aan en won die duels ook keer op keer. Het leverde in de eerste helft ook nog eens twee doelpunten op. Mila Wittebrood opende na twaalf minuten op aangeven van Chantal Hendriksen de score en kort hierna bracht topscorer Simone Hand de Libertas-verdediging door goed te storen in verlegenheid en profiteerde optimaal met de 2-0.

Wie na rust een sterker ZV Libertas had verwacht kwam bedrogen uit, want de Van Stralen-equipe bleef het duel domineren. Hand had de 3-0 op haar schoen met een ferm schot op de paal. De gasten werden via Evelien Mensies slechts eenmal echt gevaarlijk halverwege de tweede helft, maar de poging van dichtbij werd subliem gekeerd door keepster Jacky Reus. Op het moment dat de Friezinnen met een meevoetballende keepster gingen spelen sloeg de thuisploeg alsnog voor een derde keer toe. Aanvoerster Sanne Brand kon de bal van grote afstand in het lege doel schieten. De 3-1 die daarop volgde van Sam Bosma was slechts voor de spreekwoordelijke statistieken.

"Dik en dik verdiend en ik ben supertrots op de meiden", aldus Van Stralen na afloop. "Wij waren ijzersterk in de duels en waar we in vorige wedstrijden nog wel eens moeite hadden om de bal in de ploeg te houden bij een voorsprong daar deed men dat nu uitstekend. Dit geeft vertrouwen voor de bekerfinale volgende week tegen Os Lusitanos."

Of de ervaren Chantal Hendriksen die bekerfinale in Rotterdam gaat halen is de vraag. Zij viel halverwege de tweede helft uit met een naar het zich liet aanzien zware knieblessure.

Heren
De heren van FC Marlène hebben de zesde plaats steviger in handen nadat de uitwedstrijd bij FCK De Hommel met nipt verschil werd gewonnen: 1-2. De ploeg van coach Jeroen de Groot, die nog altijd wordt geplaagd door een groot aantal blessures, nam in de eerste helft een voorsprong door Kevin van Londen. Kort na de rust kwamen de Brabanders via Jason Tjien-fooh op gelijke hoogte, maar de drie punten gingen mee de bus in omdat Steije Kee in de uiterste slotfase de 1-2 liet aantekenen.

FC Marlène heeft nu enkele weken vrij en komt pas op 21 april weer in actie als ASV Lebo op bezoek komt in Heerhugowaard.

Foto's: DP Sportfotografie