ROTTERDAM - In het komende Paasweekend spelen de FC Marlene Vrouwen in een totaal nieuw opgezet evenement om de KNVB Futsal Cup in het Topsportcentrum Rotterdam.


Doelstelling van de KNVB is om de futsal (zaalvoetbal) sport meer aandacht te geven. Naast de vrouwen komen ook de heren in actie en diverse jeugdwedstrijden en side-events worden rondom de bekerfinales georganiseerd. Het grote verschil met vorig seizoen is dat nu ook de halve finales in een "Final Four" concept worden afgewerkt.

FC Marlène VR1 is regerend bekerhouder door vorig seizoen in de finale van de KNVB Beker te winnen van Os Lusitanos uit Amsterdam. Nu spelen beide Noord-Hollandse clubs eerst nog een halve finale in Rotterdam.

De Heerhugowaardse formatie van trainer/coach Mo Bouchibti speelt zaterdag 30 april tegen ZVG Cagemax uit Gorinchem. Aanvang 17:30 uur. De andere halve finale wordt een dag eerder gespeeld en gaat tussen Os Lusitanos en ZVV Libertas (Damwald). De winnaars van beide wedstrijden spelen op maandag 1 april de landelijke bekerfinale om 16:30 uur.

Bij de heren treffen Hovocubo en VNS United elkaar op vrijdag (21.15 uur). Een dag later treffen ZVV Kroeven en Fermonia Boys elkaar. De herenfinale is eveneens op Tweede Paasdag 1 april om 21.15 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de KNVB: https://ticketing.knvb.nl/