HEERHUGOWAARD - De vrouwen van FC Marlène hebben zich zeker gesteld van de eerste plaats in de Eredivisie zaalvoetbal en daarmee een thuisvoordeel in de aanstaande play-offs. De ploeg van trainer/coach Mo Bouchibti wist in eigen huis met 6-2 te zegevieren tegen ZV Libertas.


De Heerhugowaardse formatie bleef zodoende voor de achttiende keer in competitieverband ongeslagen. In de najaarscompetitie speelde men enkel gelijk tegen Os Lusitanos en waren er tien zeges. In de voorjaarscompetitie behaalde men vrijdag de zevende overwinning, waarbij de twee overwinningen op het inmiddels uit de competitie gehaalde Futsal Rotterdam al niet meer meetellen. Volgende week gaat FC Marlène nog wel op bezoek bij Os Lusiatnos, maar omdat het verschil reeds vijf punten is, gaat dat duel slechts om de spreekwoordelijke eer en als test om de vorm te behouden voor de play-offs.

FC Marlène deed vrijdagavond in ieder geval snel zaken tegen ZV Libertas, want met de rust was er reeds een comfortabele 5-1 voorsprong opgebouwd. Kyara de Bruin opende de score op aangeven van Zoyla Barendse en Simone Hand kon met haar hak een schot van Sanne Brand tot doelpunt promoveren. De Friezinnen deden via Silke van der Wal iets terug, maar twee treffers van Amy Visser en een rake tien meter trap van Sanne Brand bepaalden de stand bij rust.

Na de pauze vielen er nog twee doelpunten. Jildou Koning bracht de gasten weer iets dichterbij, maar het slotakkoord was voor aanvoerster Brand die de keepster omspeelde en de eindstand op 6-2 bepaalde.

Foto's: Cees Verhage Fotografie