HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft voor de tweede maal dit seizoen de thuiswedstrijd tegen FCK De Hommel verloren. Na de 3-7 nederlaag in de najaarscompetitie wonnen de Brabanders vrijdagavond in de kampioensgroep met 2-4 in Sporthal Waardergolf.

Twee spelers mochten hun thuisdebuut maken in de ploeg van trainer/coach Iwan de Mees. Door een elleboog-blessure van Mika Spigt mocht de 17-jarige Mats Tromp het doel verdedigen. De jonge Heerhugowaarder kreeg eerder al speeltijd in de uitwedstrijd bij ZVV Kroeven, maar mocht nu in eigen huis aan de bak en deed dat naar behoren. Door een blessure en ziekte bij Floris Kemps en Charly van Leeuwen en de vakantie van Colin Kamp mocht ook Marwan Yahyaoui aansluiten. De razendsnelle aanvaller maakte dit seizoen al enkele malen indruk in het tweede en kende een prima debuut met twee doelpunten.

Het was daarom jammer dat de thuisploeg door individuele fouten telkens achter de feiten aanliep. De tegenstander uit Den Bosch kwam op voorsprong toen een schot van Tiebosch via Steije Kee in het doel verdween en even later kon Schipper, na balverlies van Sem Besseling voor de 0-2 zorgen. Yahyaoui bracht de spanning nog voor rust terug door de aanslutingstreffer te maken. Na de rust scoorde Yahyaoui dus opnieuw, maar dit was nadat Tiebosch de derde Brabantse treffer had gemaakt. FC Marlène probeerde met een meevoetballende keeper nog een punt uit het vuur te slepen, maar het was Aboubakr Ouaddouh die vlak voor tijd het duel besliste: 2-4.

FC Marlène blijft daardoor achtste in de kampioensgroep. Komende vrjdag 26 januari speelt de equipe van De Mees in de achtste finale van de KNVB-beker als men op bezoek gaat bij eerste-divisionist Botafogo in Eindhoven.

Foto's: Cees Verhage Fotografie