HEERHUGOWAARD - De vrouwen van FC Marlène hebben hun koppositie in de Eredivisie zaalvoetbal verstevigd door de topper tegen ZVG Cagemax met ruime cijfers te winnen. In Sporthal Waardergolf werd het liefst 5-0 voor de equipe van trainer/coach Mo Bouchibti.

De Heerhugowaardse landskampioen en bekerwinnaar was vanaf het eerste fluitsignaal bijzonder scherp in de topper tussen de nummers één en twee van de hoogste afdeling in het zaalvoetbal. Reeds in de eerste twee minuten werden zowel lat als paal geraakt door achtereenvolgens Aaike Verschoor en Zoyla Barendse en in de vijfde minuut was het de jonge Kyara de Bruin die na een knappe actie de 1-0 liet aantekenen. Ondanks het overwicht liet FC Marlène de tegenstander hierna nog in leven door nog een paar kansen om zeep te helpen. De ploeg uit Gorinchem werd goed vastgezet en kwam er slecht sporadisch uit en op dat soort momenten stond keepster Jacky Reus er.

Door de minieme voorsprong was de spanning er dus ook nog in de tweede helft, maar deze werd eraf gespeeld toen Amy Visser na drie minuten, op aangeven van Zoyla Barendse, de 2-0 liet aantekenen. ZVG Cagemax was hierna geknakt en FC Marlène liep in de laatste tien minuten uit naar een zeer ruime zege. Kyara de Bruin profiteerde van geklungel in de Gorinchemse defensie door haar tweede van de avond te maken en middels schoten van aanvoerster Sanne Brand en Zoyla Barendse werd het zelfs 5-0 voor de thuisploeg. Hierbij werd ook na de rust nog driemaal paal en lat geraakt en had de oppermachtige thuisploeg ook zomaar in de dubbele cijfers kunnen belanden.

De ervaren Aaike Verschoor was na afloop dan ook tevreden. "Het missen van kansen is het hele seizoen al een dingetje, al missen we ook onze topscorer Simone Hand, die langdurig geblesseerd is, daarin. Daarom hielden we de tegenstander nog lang in leven. Grootste pluspunt is dat we vanaf de eerste tot de laatste minuut scherp waren en dat heeft zich in de tweede helft uitbetaald."

Door de zege zakt ZVG Cagemax naar de vierde plaats en is Os Lusitanos nu de meest directe concurrent met een achterstand van vier punten op de koploper. Komende vrijdag wacht er voor FC Marlène weer een topper als men op bezoek gaat bij de nummer drie in de stand, ZV Libertas in het Friese Damwoude.

Foto's: DP Sportfotografie