HEERHUGOWAARD - Een zeer gehavend FC Marlène heeft vrijdagavond een verdienstelijk gelijkspel weten te behalen tegen ASV Lebo. Na een moeizame eerste helft leken de kansen klein voor de Heerhugowaardse zaalvoetballers, maar met de nodige strijd knokte de blauw-witten zich terug tot 5-5.

Coach Jeroen de Groot miste wederom een handvol selectiespelers en moest zijn groep opnieuw aanvullen met enkele jeugdspelers, ondermeer uit de succesvolle Onder 19-ploeg. Tegen het sterke ASV Lebo leek de gehavende ploeg niet opgewassen en de Amsterdammers domineerden dan ook de eerste helft. Via Oscar Abouseada en Mohamed Chih kwamen de gasten op 0-2. Steije Kee, een van de jeugdexponenten die dit seizoen doorbrak bij FC Marlène, deed de thuisploeg nog wel wat terug, maar Lotfi Attahiri bepaalde ruststand op 1-3.

De tweede helft gaf echter een heel ander beeld te zien. Onder aanvoering van de ervaren Amir Molkârâi ging de thuisploeg de strijd aan en het geloof groeide toen Kee zijn tweede van de wedstrijd maakte. Middels een fraaie volley van Chih werd de marge weer twee, waarna besloten werd doelman Barry de Wit te vervangen door een extra veldspeler. In het keepersshirt scoorde Stefan Dol vervolgens opnieuw de aansluiting. Nadat Chih zijn derde van de wedstrijd maakte leek het duel gespeeld, maar FC Marlène weigerde te capituleren en in de slotfase volgde de beloning in de vorm van een punt middels twee fraaie treffers van Kevin van Londen.

Rondom het 50-jarig bestaan van FC Marlène dat komende vrijdag wordt georganiseerd spelen de Heerhugowaarders komende week nog twee thuisduels. Komende woensdag komt koploper FC Eindhoven op bezoek en volgende week zondag volgt de thuiswedstrijd tegen Groene Ster Vlissingen.

FC Marlène - ASV Lebo 5-5 (1-3)

Oscar Abouseada 0-1
Mohamed Chih 0-2
Steije Kee 1-2
Lotfi Attahiri 1-3
Steije Kee 2-3
Mohamed Chih 2-4
Stefan Dol 3-4