HEERHUGOWAARD - Aanstaande vrijdag 25 februari staat de absolute topper in de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal tussen koploper FC Marlène en de nummer twee, Os Lusitanos uit Amsterdam, op het programma. Een regelrechte Noord-Hollandse Derby om de koppositie. Eerder dit seizoen wonnen de Amsterdamse vrouwen in eigen huis met 5-3.


Bij de Heerhugowaardse vrouwen spelen onder andere internationals Aaike Verschoor en Zoyla Barendse en voormalig VV Alkmaar speelster Simone Hand. Naast deze speelsters bestaat het team vooral uit jeugdige talenten uit de zeer succesvolle jeugdopleiding. De combinatie van jeugdig talent aangevuld met ervaring blijkt dit seizoen een gouden combinatie voor het team onder leiding van trainer/coach Monique van der Rijst.

Bij Os Lusitanos spelen onder andere 146-voudig (veld) international Dyanne Bito, voormalig AZ en ADO den Haag-speelster Bouchra Moudou en voormalig Ajax-speelster Marlous Pieëte. Alle ingrediënten voor een waar topduel want op dit moment heeft FC Marlène één punt voorsprong op de Amsterdammers.

Publiek
De afgelopen periode werden de wedstrijden in de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal zonder publiek gespeeld. De competitie valt onder de topsportcompetities aangegeven door het NOC/NSF. Nu de coronaregels zijn versoepeld zijn de wedstrijden vanaf vrijdag weer te bezoeken zonder QR-code en mondkapje.

De wedstrijd die wordt gespeeld in sporthal De Waardergolf in Heerhugowaard begint om 20:30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van FC Marlene of door te pinnen bij de deur.

Ook alvast voor in uw agenda. Vrijdag 4 maart speelt FC Marlène thuis de halve finale van de landelijke beker tegen Drs. Vijfje.