HEERHUGOWAARD - De vrouwen van FC Marlène hebben vrijdagavond goede zaken gedaan in de kampioensgroep van de Eredivisie. De equipe van coach Dick van Straalen won zelf nipt, doch wel verdiend, met 2-1 van Os Lusitanos en hoorde na afloop dt koploper ZV Libertas twee punten had laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Futsal Rotterdam.

Het Amsterdamse Os Lusitanos had eerder dit seizoen nog met 0-6 verloren van de Heerhugowaardse vrouwen en koos in Sporthal Waardergolf duidelijk voor de verdedigende stellingen. Men werd daarin nog eens gesterkt door een snelle voorsprong want het duel was nog geen minuut oud toen Kim van Velzen de score had geopend. FC Marlène had daarna voortdurend een overwicht, maar had de nodige moeite een bres te slaan in de hechte defensie. Toch viel de verdiende gelijkmaker door Juul van der Kolk op aangeven van Simone Hand.

Ook na de rust hielden de gasten lang stand, mede dankzij enkele puike reddingen van keepster Overtoom. De ijver en werklust van de thuisploeg leverde echter toch de verdiende zege op na een prachtige ingestuurde corner waarbij ditmaal Van der Kolk de aangever was en topscorer Hand de afmaker.

Met nog een wedstrijd tegoed staat FC Marlène nu op twee punten achterstand op koploper ZV Libertas. Komende vrijdag 17 februari staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma voor de blauw-witten als men op bezoek gaat bij de nummer drie in de stand, ZVG/Cagemax in Gorinchem.