HEERHUGOWAARD - FC Marlène kan met opgeheven hoofd afscheid nemen van het seizoen 2023-2024. De Heerhugowaardse formatie van trainer/coach Iwan de Mees deed maandagavond in een volgepakte Sporthal Waardergolf niet onder voor HV/Veerhuys in de zogenaamde brugwedstrijd voor de play-offs. Toch gingen de gasten er achttien seconden voor tijd met de winst vandoor: 2-3. HV/Veerhuys mag het nu in de play-offs opnemen tegen Hovocubo.


Het was een groot contrast met een jaar eerder toen FC Marlène ook in de brugwedstrijd ondeuit ging tegen HV/Veeerhuys. Dat volgde toen aan het eind van een rommelig seizoen waarna vele spelers vertrokken uit Heerhugowaard. Onder leiding van De Mees pakte de Heerhugowaardse zaalvoetbalgrootmacht door met grotendeels eigen talenten uit de succesvolle Onder 19-ploeg. De "kenners" voorspelden dan ook een moeilijk seizoen voor FC Marlène met mogelijk degradatiezorgen, maar de progressie die men maakte bleek groot dit seizoen. Tot ieders verbazing maakte de jeugdige ploeg het zelfs de topteams lastig en wist het zich te plaatsen voor de A-groep door halverwege het seizoen gewoon bij de eerste acht te staan. In die A-groep wist het zelfs ploegen als ZVV Eindhoven en VNS United onder zich te houden en zich als nummer zes van Nederland voor de brugwedstrijden te plaatsen.

Bij HV/Veerhuys liep het seizoen totaal anders. De ploeg van trainer Anand Jagdewsing, bezig aan zijn laatste wedstrijden als coach, kent een mooie mix van ervaring en jeugdig talent en daar kwamen bij aanvang van dit seizoen nog eens drie spelers bij die uitgerekend afkomstig waren van FC Marlène (Stefan Dol, Kevin van Londen en Mo Darri). Het zat echter niet mee voor de Hoornse formatie die in de eerste seizoenshelft werd geplaagd door een ware blessuregolf waardoor men plaatsing voor de A-groep misliep. In de B-groep stond men weken lang achter Groene Ster Vlissingen, maar een ijzersterke eindsprint zorgde ervoor dat men de poule toch wist te winnen.

En zodoende stonden beide ploegen maandagavond voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar en het werd een razend spannend duel. HV/Veerhuys begon sterk met een vroeg doelpunt van Jesse Koemen, maar FC Marlène leverde de nodige strijd en dat leverde nog voor rust de verdiende gelijkmaker op via Steije Kee. Die score had zomaar hoger kunnen uitvallen, maar aan beide kanten wisten de keepers Mika Spigt (Marlène) en Marcel Ons (Veerhuys) hun ploeg op de been te houden met specatculaire reddingen.

In de 28e minuut moest Spigt echter wel capituleren op een schot van Stefan Dol en nam Veerhuys dus een hernieuwde voorsprong. Met de onvermoeibare Kee als meevoetballende keeper probeerde FC Marlène in de laatste vijf minuten terug te komen en slaagde daar ook in toen Younes Daari twee minuten voor tijd Ons wist te verschalken. Het duel leek daarna op een verlenging af te stevenen, maar in de slotseconden kreeg FC Marlène het deksel op de neus. Aanvoerder Amir Molkârâi kreeg dertig seconden voor tijd zijn tweede gele kaart van de warrig leidende scheidsrechter Ras. Veerhuys profiteerde direct van de overtal-situatie toen Nigel Wijdenbeosch vrij kwam te staan en de captain van Veerhuys schoot zijn ploeg naar de winst.

De teleurstelling was groot bij FC Marlène, maar deze kan men spoedig inruilen voor trots als men terugkijkt op het gehele seizoen en naar de progressie die men heeft gemaakt. Bij HV/Veerhuys was de euforie groot met de gedachte dat er komend weekend twee mooie wedstrijden tegen aartsrivaal Hovocubo op het programma staan.

Foto's: Cees Verhage Fotografie