HEERHUGOWAARD - Na ruim elf maanden blessureleed heeft Younes Daari zijn rentree gemaakt in het eerste van FC Marlène. Het leverde de Heerhugowaardse eredivisionist in de eerste wedstrijd van de kampioensgroep echter geen punten op, want ZVV Eindhoven bleek met 2-6 te sterk.


Daari scheurde in februari 2023 zijn voorste kruisband af toen hij plotseling door zijn knie zakte. De 26-jarige topschutter was nog nooit eerder in zijn carrière langdurig geblesseerd geweest en moest een lang traject van revalidatie volgen. "Een enorme zware tijd waarin ik enorm veel steun heb gehad van mijn familie en teamgenoten", aldus Daari die zichtbaar gelukkig was dat hij vrijdagavond de zaalvoetbalschoenen weer kon aantrekken in een echt duel. "Ik was wel even zenuwachtig, maar als je eenmaal in het spel zit voelt het weer als vanouds".

Het spel van de Heerhugowaardse eredivisionist was echter niet als vanouds want de ploeg van trainer/coach Iwan de Mees kwam nooit echt in de wedstrijd. "Afspraken werden niet nagekomen en in balbezit waren wij veel te slordig", aldus Daari. Het was nu ook niet zo dat ZVV Eindhoven geweldig speelde, maar de Brabanders sloegen wel toe uit de spaarzame kansen die het kreeg alwaar de thuisploeg keeper Alper Aytas nauwelijks kon verontrusten. Via doelpunten van Mohamed Bounaj, Mohamed Lalouchi en Mourad Souidi liepen de gasten dan ook uit naar 0-3. Een tegenvaller voor de thuisploeg was daarbij het uitvallen van Floris Kemps die mogelijk een zware enkeleblessure opliep.

Met de eerdere wedstijd tegen de Eindhovenaren in gedachten toen FC Marlène een achterstand ongedaan maakte, ging de thuisploeg na de rust de strijd aan en er gloorde hoop toen Sem Besseling en Aiman Afouzar de stand op 2-3 brachten. Aanvoerder Amia Molkârâi was dichtbij de gelijkmaker, maar raakte voor de tweede maal dit duel de paal en kort hierna sloegen de gasten via Souidi opnieuw toe al leek daar een overtreding op Besseling aan vooraf te zijn gegaan, hetgeen het arbitrale duo was ontgaan. Met Stije Kee als meevoetballende keeper probeerde FC Marlène de bakens nog te verzetten, maar met de tweede van Bounaj en een late treffer van Aytas kreeg men het deksel op de neus.

Komende vrijdag 19 januari speelt FC Marlène opnieuw thuis als men FCK De Hommel op bezoek krijgt.

Foto's: Cees Verhage