AMSTERDAM - De vrouwen van FC Marlène hebben een eerste stap gezet richting het bereiken van de finale van de play-offs om het Nederlands kampioenschap. In de halve finale wist men met het kleinst mogelijke verschil van Os Lusitanos te winnen: 0-1.

Na de gewonnen bekerfinale won FC Marlène zodoende opnieuw van de Amsterdammers al erkende coach Dick van Stralen dat het zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen was. Toch had zijn ploeg aan één treffer genoeg. Die kwam in de eerste helft tot stand door een knal van Simone Hand na een prima combinatie met Amy Visser.

Komende vrijdag 19 mei is de return in Sporthal Waardergolf te Heerhugowaard (20.30 uur). In de andere halve finale verloor ZV Libertas,al het gehele seizoen de grootste concurrent van FC Marlène, enigszins verrassend met 2-1 van ZVG Cagemax.