ROTTERDAM - Door voor de vierde keer dit seizoen van ZVG Cagemax te winnen heeft FC Marlène zich voor het derde jaar op rij weten te plaatsen voor de finale van de KNVB Futsal Cup. Op tweede paasdag is, net als in de twee voorgaande edities, Os Lusitanos, de tegenstander.


Als regerend landskampioen en bekerwinnaar, èn als huidige lijstaanvoerder van de eredivisie was FC Marlène al favoriet tijdens de zogenaamde "Final Four" gedurende het paasweekend in Topsportcentrum Rotterdam. Tegenstander ZVG Cagemax uit Gorinchem werd gedurende het seizoen al driemaal verslagen in zowel de najaars- als voorjaarscompetitie. In Heerhugowaard wist de ploeg van trainer/coach Mo Bouchibti al met 5-0 en 5-1 te winnen en twee weken geleden nog werd het in Gorinchem 1-4 voor FC Marlène.

Ook zaterdag maakte men de favorietenstatus waar, al bood ZVG Cagemax nog lang tegenstand in Rotterdam. Kort voor de rust sloeg de Bouchibti-equipe in kort tijdsbestek tweemaal toe middels doeltreffende schoten van Zoyla Barendse en Niekie Pellens. Ook na de rust bleef FC Marlène makkelijk op de been en had keepster Jacky Reus een rustige avond, waarin zij de paar pogingen die ZVG Cagemax deed onschadelijk wist te maken. Na de 3-0, een hard schot van aanvoerster Sanne Brand, kon FC Marlène het duel dan ook gecontroleerd uitspelen met het oog op de finale die maandag op het programma staat.

In die finale is dus wederom Os Lusitanos de tegenstander. De Amsterdammers rekenden vrijdagavond af met ZV Libertas (2-1) en dus kent de bekerfinale voor het derde jaar op rij dezelfde namen. Nadat Os Lusitanos in 2022 de beker omhoog mocht houden was vorig jaar FC Marlène met 4-2 te sterk. De finale begint maandag om 16.30 uur in Topsportcentrum Rotterdam.

FC Marlène VR1 - ZVG Cagemax VR1 (3-0)

15. Zoyla Barendse 1-0
15. Niekie Pellens 2-0
26. Sanne Brand 3-0

Foto's: DP Sportfotografie