HEERHUGOWAARD - In de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal heeft FC Marlène vrijdagavond ongenadig hard uitgehaald in de Noord-Hollandse derby tegen Zeemacht. De gasten uit Den Helder kwamen er in sporthal Waardergolf geen moment aan te pas en kregen liefst een dozijn treffers om de oren: 12-0.

Exact een week geleden troffen beide ploegen elkaar ook al in het bekertoernooi en toen won de Heerhugowaardse formatie reeds met 6-1. In competitieverband deed men daar nog een schepje bovenop en gaf het Zeemacht geen enkele kans. Feitelijk was het duel bij rust al ruimschoots beslist met een 5-0 tussenstand. Mila Wittebrood, één van de vele talenten in de ploeg van coach Dick van Stralen had het doelpuntenbal geopend met twee treffers en via doelpunten van Zoyla Barendse, Simone Hand en aanvoerster Sanne Brand liep de thuisploeg al voor rust uit.

Van Stralen verklaarde na afloop te hebben genoten tegen zijn voormalige ploeg. "Ik verwijt de ploeg nog wel eens dat ze te weinig scoren, maar vandaag hebben ze gedaan wat ze moesten doen en Zeemacht geen enkele kans gegeven". De ervaren coach geniet van zijn eerste maanden bij de Heerhugowaardse club. "Ik kan hier werken met een mooie mix van ervaring en grote talenten. Er is hier in de afgelopen jaren een geweldige jeugdopleiding neergezet waar we nu de vruchten van plukken. Dit seizoen willen wij dan ook echt voor de prijzen gaan waarbij de landstitel het grootste doel is.". Naast de al genoemde Mila Wittebrood brak verleden seizoen ook Juul van der Kolk door en een week eerder mocht de pas 16-jarige Ilse de Jong haar debuut maken op het hoogste niveau. Diezelfde De Jong liet zich in de tweede helft gelden met twee doelpunten.

Naast de Jong maakte Wittebrood haar derde treffer van de avond, scoorde Hand net als Barendse haar tweede doelpunt en werd het dozijn treffers volgemaakt door Van der Kolk en Aaike Verschoor. En het arme Zeemacht? Dat mocht blij zijn dat het een aantal malen een doelpoging deed, doch keepster Jacky Reus, die een rustige avond had, was niet van plan zich te laten passeren. Met twee gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van 17 doelpunten voor en nul tegen gaat FC Marlène komende vrijdag op bezoek bij Futsal Rotterdam.

FC Marlène VR1 - Zeemacht VR1 12-0 (5-0)

Doelpunten: Mila Wittebrood (3), Zoyla Barendse (2), Simone Hand (2), Ilse de Jong (2), Sanne Brand, Juul van der Kolk, Aaike Verschoor