NEDERLAND - Komend weekend vieren Christenen over de hele wereld Pinksteren, een belangrijk feest dat de neerdaling van de Heilige Geest herdenkt. Pinksteren valt dit jaar op zondag 28 en maandag 29 mei.


Tijdens Pinksteren worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals kerkgemeenschappen die speciale diensten houden en bijeenkomsten om de Heilige Geest te eren. Veel mensen vieren het feest ook door het eten van speciale gerechten, zoals gevulde eieren en cheesecake. Deze traditie zie je vooral in delen van Europa, met name Duitsland en Oostenrijk.


Daarnaast zijn er ook diverse andere activiteiten te doen tijdens Pinksteren, zoals wandelingen door de natuur of het bezoeken van markten en festivals. In sommige steden worden er speciale Pinkstermarkten georganiseerd waar je terecht kunt voor lekker eten, muziek en andere activiteiten.

Kortom, Pinksteren is een feest dat in veel delen van de wereld wordt gevierd en waarbij verschillende activiteiten worden georganiseerd. Of je nu religieus bent of niet, het is een mooie gelegenheid om samen te komen met familie en vrienden en te genieten van de festiviteiten