HEERHUGOWAARD - Vrijdagmorgen waren de initiatiefnemers van het benefietweekend voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko te gast op het gemeentehuis aan de Parelhof. Burgemeester Maarten Poorter sprak daar zijn grote waardering uit voor deze groep mensen, die in zeer korte tijd een geweldig evenement hebben neergezet in sporthal Geestmerambacht.


De totale opbrengst van dit weekend bedraagt momenteel € 21.395 en het bedrag loopt nog op. Ook de burgemeester beloofde nog een duit in het zakje te doen. Het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar een lokale stichting in het getroffen gebied, dat wordt beheerd door een oom van een van de organisatoren. Hij zal ter plaatse inventariseren wie wat nodig heeft voor onder andere de wederopbouw van huizen. Zo is inzichtelijk waar het geld naar toe gaat en hoe het besteed wordt.

Maarten Poorter was vol lof over de actie. Volgens hem was dit weekend een mooi voorbeeld van de gewenste verbinding tussen de verschillende nationaliteiten die Dijk en Waard rijk is. Overigens sprak hij de wens uit dat dit niet alleen geldt wanneer er krachtig moet worden opgetreden in crisissituaties, zoals de aardbeving in Marokko, maar ook zal worden toegepast in toekomstige situaties waarbij mensen dichter bij elkaar moeten of willen worden gebracht. Hij denkt daarbij aan jongeren die behoefte hebben aan het ontmoeten van elkaar of mensen die een groot sociaal netwerk missen.

Deze wens werd enthousiast beantwoord door onder andere Karin van der Vliet, Mohamed Ben Ali en Nadia Ben Ali, Hassan ait Bassou, Touda Oughris en Marco Kuiper, die samen een ijzersterk team bleken te zijn, zeker gezien de zeer korte tijd waarin het evenement is worden georganiseerd.

Mohamed en Hassan benadrukten dat het heel bijzonder was dat zoveel mensen wilden meedoen, ondanks de tijdsdruk waaronder ze moesten opdraven en in actie moesten komen. Dat de echt grote namen in de kickbokswereld allemaal naar Dijk en Waard kwamen om belangeloos clinics te verzorgen was heel bijzonder, maar ook de dames die bijna dag en nacht bezig waren geweest met de (voor)bereiding van al het lekkere eten op het evenement, liet initiatiefnemer Mohamed Ben Ali niet onberoerd.

Ook de voorzitter van de moskee in Zuid-Scharwoude, Mohamed El Fakiri was deze ochtend aanwezig. Hij schudde de burgmeester hartelijk de hand en gaf aan het erg te waarderen dat de gemeente zo snel de vergunning had geregeld. Na een fotomoment voor het gemeentehuis waarbij alle belanghebbenden samen poseerden, werden er beloftes gedaan om sowieso in contact met elkaar te blijven.

Deze samenwerking smaakt naar meer!