DIJK EN WAARD - Met een isolatie actie maakt gemeente Dijk en Waard het huiseigenaren makkelijker om hun huis te isoleren. Bewoners kunnen erop vertrouwen dat het werk wordt uitgevoerd door vakspecialisten, die voldoen aan de kwaliteitseisen die Duurzaam Bouwloket voor dit project stelde. Na een adviesgesprek aan huis ontvangt de bewoner een vrijblijvend aanbod op maat. Deze isolatie actie is op dit moment extra aantrekkelijk: voor woningen met een laag energielabel en een WOZ-waarde tot € 429.300,- biedt de gemeente een bijdrage aan tot maximaal € 900,- van de isolatiekosten.


"Een goed geïsoleerd huis heeft veel voordelen: naast minder kou en tocht is het ook fijner voor de portemonnee door een lagere energierekening. Minder energieverbruik betekent ook minder CO2-uitstoot en een schonere lucht. Stappen zetten naar een CO2 neutrale gemeente vinden wij als gemeente belangrijk. Met dit overzichtelijke aanbod hopen we dat meer mensen hun huis gaan isoleren", verduidelijkt René Schoemaker, wethouder Duurzaamheid.

Actie woningisolatie biedt gemak
De gemeente organiseert deze actie in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en geselecteerde regionale vakspecialisten. Inwoners kunnen kiezen uit vloerisolatie, bodemisolatie, binnenzijde schuindakisolatie of het vervangen van glas. Het aanbod omvat isolatiemaatregelen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, uitgevoerd door betrouwbare regionale bedrijven.

Subsidie isoleren beschikbaar
Op dit moment is het isoleren van de woning extra interessant. De gemeente biedt namelijk subsidie, speciaal voor isolatiemaatregelen. Deze subsidie is beschikbaar voor woningen met een slecht energielabel en een WOZ waarde tot maximaal € 429.300,-. Ook is deze subsidie te combineren met de bestaande landelijke ISDE subsidie. Dit maakt isoleren nog aantrekkelijker, ook omdat de waarde van de woning door de isolatie stijgt.

Uitgebreide informatie tijdens bijeenkomst
Speciaal voor mensen met een huis gebouwd tussen 1950-1969 en 1970-1989 wordt een informatieavond georganiseerd. Huizen uit die periode zijn vaak op dezelfde manier gebouwd en daarom mogelijk op dezelfde manier te isoleren. Huiseigenaren ontvangen hiervoor een uitnodiging per post. Tijdens deze bijeenkomst legt een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket de inkoopactie uit. Ook krijgen inwoners informatie over de isolatiemaatregelen, belangrijke aandachtspunten en subsidies- en financieringsmogelijkheden.