HEERHUGOWAARD - De gemeente hield dinsdagmiddag in het Transferium een bijeenkomst over werk, speciaal voor Oekraïense vluchtelingen die in het Transferium of elders in onze gemeente bij gastgezinnen wonen. Een ding werd tijdens de bijeenkomst al snel duidelijk: regionale werkgevers die op zoek zijn naar werknemers en Oekraïense vluchtelingen die van betekenis willen zijn in onze gemeente, wilden elkaar graag ontmoeten.


Wethouder Rep opende de bijeenkomst. Met de hulp van een tolk verwoordde hij het respect van het gemeentebestuur voor het feit dat Oekraïense vluchtelingen zich actief als werknemer of vrijwilliger willen inzetten. En hij sprak zijn dank uit naar de bedrijven en organisaties uit Dijk en Waard en omgeving die zich deze middag presenteerden.

De werkgevers en vluchtelingen namen in de sportzaal in het Transferium de tijd voor gesprekjes en het uitwisselen van informatie met elkaar. Tot echte sollicitatiegesprekken kwam het deze middag nog niet, het contact leggen was nu het belangrijkste. Tot hoeveel matches het deze middag is gekomen, wordt de komende tijd duidelijk.

Meer informatie voor Oekraïense vluchtelingen over werk staat op de pagina Oekraïne.