HEERHUGOWAARD - De gebiedsontwikkeling Westpoort-De Scheg in Heerhugowaard ontvangt van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK) een financiële bijdrage van 4,6 miljoen euro vanuit de Woningbouwimpuls. Door toekenning van de subsidie kan de realisatie van 745 woningen versneld starten.


Van de 745 woningen valt 69% in de categorie ‘betaalbaar’. Dat zijn sociale huurwoningen tot € 752 per maand (prijspeil 2021), middenhuurwoningen tot €1.000 per maand en koopwoningen tot de NHG-grens. Naar verwachting kunnen de eerste (bouw-)werkzaamheden eind 2023 starten.

Wethouder Monique Stam: “Het is geweldig nieuws dat we met deze Rijksbijdrage op Westpoort – De Scheg de bouw van nog meer betaalbare woningen in Dijk en Waard kunnen versnellen.”

In samenspraak met BPD Gebiedsontwikkeling (eigenaar van De Scheg) worden de plannen voor woningbouw, commerciële ruimte, infrastructuur en voorzieningen op Westpoort en De Scheg verder uitgewerkt. Daaropvolgend worden de benodigde ruimtelijke procedures gestart.