LANGEDIJK - In een open brief welke donderdag op de website van de Gemeente Langedijk is verschenen complimenteert burgemeester Leontien Kompier nog maar eens de inwoners van de gemeente voor het feit dat men zich zo goed aan de regels houdt gedurende deze coronacrisis.


In de brief laat Kompier weten:

Sinds zaterdag geldt in Nederland de avondklok. Niemand wordt daar blij van. Het is stil ’s avonds en ‘s nachts op straat. Gelukkig houden bijna alle Langedijkers zich aan die zware maatregel. En dat is echt een prestatie. We moeten dit met elkaar doen. De avondklok moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Zo voorkomen we verspreiding van het coronavirus. De experts zeggen dat dit nodig is om de druk op de zorg nog verder terug te brengen.

Maar het leven is op dit moment wel even heel beperkend. Het kan bijna niet anders dan dat deze maatregel en de andere maatregelen die nog steeds gelden, ook iets betekenen voor u. En voor jou/jullie, onze jongeren. Voor jullie is het extra lastig om vol te houden!

Ik, wij, vanuit ons gemeentebestuur, iedereen gunt jullie een mooie toekomst: met school, een eerste baantje of een nieuwe liefde. En natuurlijk weer gewoon direct contact met vrienden en andere leeftijdsgenoten. Hoe anders is dat nu.

Als gemeente proberen we veel en nu zelfs extra te investeren in samenwerking met, en activiteiten voor jongeren. Samen kijken we naar wat nog wel mogelijk is. Mijn tip voor jou is om de Uitagenda jongeren te bekijken op de website van Cool kunst en cultuur, of de instagrampagina van Jongerenwerk Langedijk. Bij het jongerenwerk kun je natuurlijk ook terecht voor even een gesprekje of een luisterend oor. Ook onze politie werkt samen met onze straatcoaches en het jongerenwerk. Dat werkt goed en daar mogen we als Langedijkers trots op zijn! Laten we met z’n allen nog even volhouden.

Naast onze jongeren proberen we oog en oor te houden voor onze inwoners, kerkelijke en maatschappelijke organisaties en ondernemers. We staan in direct contact met velen van u. Maar voelt u zich onvoldoende ‘aangesloten’, heeft u een tip om ons daarbij te helpen, laat het ons weten!

Lieve Langedijkers, er komen ongetwijfeld weer andere tijden, laten we de dagen aftellen, hou vol. We doen het voor ons aller gezondheid.
#alleensamen #wehoudenvol!