HEERHUGOWAARD - De eerste baby die in Dijk en Waard geboren is, kreeg vanmiddag hoog bezoek van burgemeester Peter Rehwinkel. Jannah Omer werd op 2 januari vroeg in de ochtend geboren in haar ouderlijk huis in Heerhugowaard. Met zichtbaar plezier maakte burgemeester Rehwinkel kennis met het pasgeboren meisje en haar ouders. Hij kwam niet met lege handen, maar bracht wat cadeautjes mee. Zo overhandigde hij de ouders onder meer een speciaal geboorteboekje.


Jannah is thuis geboren op zondag 2 januari om even over vier uur 's ochtends. Daarmee is zij de eerste baby die werd geboren in Dijk en Waard. Een bijzonder moment. Allereerst voor de ouders, maar ook burgemeester Peter Rehwinkel ziet het als een bijzondere gebeurtenis waar hij graag op een feestelijke manier met beide ouders, vader Nihat Omer en moeder Wijdane Jabry bij stil wilde staan.

Dubbel feest
Voor het stel was het een verrassing dat hun dochter de eerste baby was die in Dijk en Waard is geboren. Ze waren verguld met het bezoek van de burgemeester. De burgervader mocht de kersverse nieuwe Dijk en Waardse inwoner meteen ook even vasthouden. "De uitgerekende datum was eigenlijk 5 januari, maar toen we enige tijd terug op vakantie waren in Turkije en daar voor een check gingen zeiden ze 1 januari," vertelt vader Nihat. De weeën van Wijdane begonnen 's avonds op de eerste dag van het jaar en Jannah zag in de vroege ochtend van zondag 2 januari het levenslicht.

Toen Nihat zijn dochter ging aangeven bij het gemeentehuis, werd hij een warm welkom geheten met onder meer gebak. "Maar dit was natuurlijk niet voor de geboorte van onze dochter, maar voor de 'geboorte' van de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Feestelijk was het in ieder geval wel." En de feestelijkheden zijn deze week nog niet voorbij bij de familie Omer-Jabry. Jannahs grote broer Alpaslan viert vrijdag 7 januari zijn tweede verjaardag.

Kadootjes
Als één van de allereersten ontving Jannah het geboorteboekje van gemeente Dijk en Waard. Dit boekje krijgen komend jaar alle baby's die geboren zijn in Dijk en Waard of daarbuiten. Burgemeester Rehwinkel: "Met dit boekje willen we ouders feliciteren en hun kleintje welkom heten in Dijk en Waard. Wij willen ze ook laten weten dat wij vinden dat iedereen, hoe groot of klein ook, zijn eigen talent heeft en kleur geeft aan onze gemeente. Samen zijn wij Dijk en Waard. Ik vind het juist daarom fantastisch dat we talent in onze eigen gemeente hebben gevonden om dit boekje te maken."Het boekje is gemaakt door illustrator Manon Loos van Studio Papermoon. De teksten zijn geschreven door Sarah Koning van Typisch Saar, Tekst & Redactie. Zij zijn beiden geworteld in Dijk en Waard. Behalve het boekje ontvingen de ouders van Jannah ook een luiertaart met daarop een beertje gehuld in een t-shirtje met het logo van Dijk en Waard en de afbeelding van de twee hoofdrolspelers uit het boekje.