LANGEDIJK - Het sportcomplex van S.V. Vrone in Sint Pancras is toe aan een revitalisering om de sportvelden, kleedkamers en kantine te verbeteren. De gemeente heeft de regie op dit proces naar zich toegetrokken nadat de samenwerking met marktpartijen helaas niet haalbaar bleek. Om het plan te bekostigen zullen op een deel van het complex woningen worden gebouwd.

De gemeente is nu in overleg met de sportvereniging om alle randvoorwaarden voor de revitalisering van de sportvelden, kantine en kleedkamer helder te krijgen. Er bestaan bijvoorbeeld normen van de KNVB over hoe vaak voetbalvelden kunnen worden bespeeld. Daarnaast zal de vereniging in de toekomst mogelijk groeien door onder andere de stijgende populariteit van damesvoetbal. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor het gewenste benodigde aantal kleedkamers. Verder wil de vereniging misschien nog andere activiteiten ontwikkelen.

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen: “Toen duidelijk werd dat S.V. Vrone er met de marktpartijen niet uit kwam en een beroep op ons deed, hebben we als gemeente besloten zelf het plan te ontwikkelen. Daar zit natuurlijk altijd het risico in dat de uiteindelijke opbrengsten tegenvallen. Maar wij vinden dat er een oplossing moet komen voor S.V. Vrone. En ik heb er vertrouwen in dat wij in staat zijn om een goed plan te ontwikkelen waarin de risico’s tot een minimum zijn beperkt.” Voorzitter van S.V. Vrone Tijs Roeland: “De realisatie van een nieuw complex speelt al vele jaren. Verhuizen of revitaliseren, zeg maar nieuw leven inblazen van het bestaande complex? Uiteindelijk is het revitaliseren geworden. Na de mislukte poging met een aantal marktpartijen, zijn wij blij dat de gemeente het initiatief nam tot planvorming voor het nieuwe complex. De leden van Vrone verdienen een nieuw complex en we hebben deze, gezien de staat van onze velden en gebouwen, ook hard nodig. De samenwerking verloopt voorspoedig en we hebben er alle vertrouwen in dat een gedegen plan binnen handbereik is.”

Zodra duidelijk is welke wensen de vereniging heeft, welke kunnen worden gehonoreerd en wat de kosten bedragen, wil het college begin volgend jaar het projectplan aan de gemeenteraad ter besluitvorming voorleggen. Na de besluitvorming door de raad gaat de gemeente met omwonenden in gesprek over de invulling van de woningbouw, parkeeroplossing en verkeerskundige ontsluiting van het park.