DIJK EN WAARD - Dijk en Waard heeft dit najaar 35 energiecoaches klaar staan die inwoners gratis helpen om minder energie te gebruiken. En dat scheelt geld. Alle inwoners, huurders en huiseigenaren, kunnen gebruik maken van hun onafhankelijk advies. Huurders die een afspraak met een energiecoach plannen, ontvangen tijdens het gesprek gratis energiebesparende producten ter waarde van € 180,-. "Hiermee hopen we dat meer huurders de weg naar onze energiecoaches weten te vinden", zegt wethouder Duurzaamheid René Schoemaker daarover.


Gratis advies bij de mensen thuis
In het najaar gaat het licht en de verwarming weer vaker aan dus de gemeente Dijk en Waard is blij met dit grote team van energiecoaches. Rene Schoemaker: "Dit is het moment om te kijken naar je energieverbruik. Wie geld wil besparen, meer comfort in huis én iets goeds wil doen voor het milieu, plant een afspraak." Een afspraak met een energiecoach is makkelijk online te regelen: www.dijkenwaard.nl/energiecoach. Samen met de bewoner gaat een energiecoach door het huis om te kijken wat de mogelijkheden zijn en geeft tips.

Samenwerking Repair Cafés verlengd
De proef waarbij energiecoaches aanwezig zijn bij Repair Cafés was succesvol. Daarom zijn er vaker energiecoaches aanwezig tijdens Repair Cafés om vragen te beantwoorden en advies te geven. De energiecoaches zijn aanwezig bij de volgende Repair Cafés:

• Woensdag 8 november, De Binding
• Woensdag 22 november, Behouden Huis

Speciaal opgeleid
Dit najaar zijn er zes nieuwe energiecoaches bij gekomen. Ook zij volgden een speciale opleiding om inwoners onafhankelijk advies te geven over energiebesparing en verduurzaming. De eerste aanmeldingen voor de volgende opleidingsronde zijn al binnen. Bij voldoende deelnemers start die waarschijnlijk in januari. Aanmelden kan via dijkenwaard@wonenpluswelzijn.nl.