HEERHUGOWAARD - In augustus is gestart met de werkzaamheden aan de Middenweg. Als deze volgend jaar klaar zijn, is de Middenweg ingericht als een prachtige bomenlaan met een dorpse uitstraling.


Er is gekozen om verschillende boomsoorten te planten waaronder de linde, de iep en de es. De linde heeft een zeer rijke bloei. Dit levert een zoete geur op en is een voedingsbron voor bijen. Er leven wel 57 soorten insecten in een linde.

Ook iepen zijn van groot belang. Ze zorgen namelijk voor voedsel voor veel waardevolle vlindersoorten. Bovendien zijn iepen bomen van de toekomst: ze zijn bestand tegen wind, hitte, periodieke droogte en hoge waterstanden.

Essen komen al sinds mensenheugenis voor in ons landschap. Essen zorgen voor voedsel voor veel soorten vlinders en motten. Ook hebben ze geweldige herfstkleuren.

In totaal worden zeven verschillende boomsoorten geplant die als belangrijke eigenschap hebben dat ze zorgen voor verkoeling, het vergroten van de biodiversiteit, en het versterken van de lintstructuur van de Middenweg.