DIJK EN WAARD - Zonnepanelen zijn nog steeds een interessante investering en leveren duurzame energie op. Daarom organiseert de gemeente Dijk en Waard een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen. Dit doen we met hulp van het Duurzaam Bouwloket en vooraf geselecteerde, vakkundige specialisten. Huiseigenaren krijgen eerst gratis onafhankelijk advies over zonnepanelen. Wie dat wil, kan een aanbod op maat laten uitwerken. Een van de vakspecialisten komt thuis, bespreekt de mogelijkheden en werkt een aanbod uit. De hoge kwaliteit zonnepanelen binnen deze actie worden geplaatst door deze specialist. Hierdoor kunnen huiseigenaren al komend voorjaar profiteren van de voordelen. Huiseigenaren die nog geen zonnepanelen hebben, ontvangen over deze actie een brief van de gemeente.


"Over zonnepanelen hoor en lees je veel, waardoor het niet altijd duidelijk is dat zonnepanelen voor veel huiseigenaren interessant kunnen zijn", vertelt wethouder Duurzaamheid René Schoemaker. "De gemeente organiseert deze actie omdat wij het belangrijk vinden dat huiseigenaren goed geïnformeerd worden. En erop kunnen vertrouwen dat zij kiezen voor een degelijk product met het aantal panelen dat bij hun thuissituatie past. Inwoners die binnen deze actie zonnepanelen laten leggen, kunnen erop vertrouwen dat de zonnepanelen door een betrouwbare vakspecialist worden gelegd."

Uitgebreide informatie tijdens online bijeenkomst
De brief aan inwoners wordt op twee verschillende momenten verzonden, elk met een eigen informatieavond. Tijdens de online informatieavond krijgen inwoners uitleg over deze actie en de voordelen die dit hen biedt. Er is informatie over de zonnepanelen en ook netcongestie en het afbouwen van de salderingsregeling komen aan bod. De informatie wordt gegeven door Duurzaam Bouwloket, zij zijn onpartijdig en onafhankelijk.

Voordelen
Voor deze actie zijn vier vakspecialisten zorgvuldig door Duurzaam Bouwloket geselecteerd. Er zijn eisen gesteld aan zonnepanelen en de uitvoering. Een vakspecialist komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken en de mogelijkheden met de bewoner te bespreken. Daarna wordt een duidelijke, scherpe offerte opgesteld. Het opvragen van meerdere offertes is daardoor niet nodig. Wie het op prijs stelt, kan de offerte afstemmen adviseurs van het Duurzaam Bouwloket. Ook later in het traject staan de adviseurs van Duurzaam Bouwloket paraat om vragen te beantwoorden, ook over de uitvoering.