DIJK EN WAARD - Dinsdag 12 september praat de raad met elkaar en anderen over verschillende onderwerpen. Dit keer: met de politie over veiligheid, met belanghebbenden over de woonvisie en met de gemeente over krediet voor het stationsgebied. Wilt u ook iets zeggen bij een onderwerp? Stuur dan een mail naar griffie@dijkenwaard.nl. Kom naar de politieke avond in de raadzaal. Of kijk mee via de livestream om 20.00 uur.

Veiligheidsbeeld vanuit de politie

Een woordvoerder van de politie vertelt de raad dan meer over het veiligheidsbeeld in onze gemeente. Wilt u weten waar de politie mee bezig is in Dijk en Waard? Kijk dan de eerste minuten van de vergadering mee. Dan hoort u dit van de politie zelf.

Woonvisie Dijk en Waard

Het is tijd voor een nieuwe visie op wonen voor Dijk en Waard. Zo’n visie is de basis voor afspraken met woningcorporaties en kan nieuwe ontwikkelingen en woningbouwprojecten faciliteren. Tijdens dit moment vertelt RIGO Research en Advies meer over de concept beleidslijnen. De raad kan dit moment gebruiken om vragen te stellen.

Krediet stationsgebied

Het stationsgebied wordt ontwikkelt. Bij zo’n groot project is het verstandig om een financiële buffer te hebben. Zo verklein je de kans dat werkzaamheden stil komen te liggen of niet door kunnen gaan. Het exacte bedrag waar het omgaat hangt onder andere af van een subsidie die de gemeente kan krijgen voor dit project. Tijdens dit moment gaat de raad in gesprek over het bedrag dat voor het stationsgebied aangewezen moet worden.

Meer informatie

Kijk voor de agenda, tijd, locatie en om live mee te kijken op bestuur.dijkenwaard.nl.