HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - Zaterdag 18 september is het World Cleanup Day. Tijdens deze dag gaan mensen in 180 landen ter wereld zwerfafval rapen om bij te dragen aan een schonere planeet. Natuurlijk doen de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard hier ook aan mee! We nodigen dan ook al onze inwoners uit om met afvalgrijper en vuilniszak zwerfafval te gaan rapen.


Ik doe mee

Doet u mee aan de World Cleanup Day? Laat dit dan weten op de website van World Cleanup Day. Op deze manier krijgt The Plastic Soup Foundation, die de World Cleanup Day ontwikkeld heeft, een goed beeld van het aantal opruimacties. Want als we allemaal een stukje opruimen, ontstaat er vanzelf een schonere aarde.

Gemeente helpt met gratis zwerfafvalgrijpers

Het hele jaar voeren de gemeente Heerhugowaard en Langedijk actie om Zappers (zwerfafvalrapers) te werven en te motiveren om zwerfafval re rapen. Wie zich aanmeldt als Zapper, krijgt een gratis zwerfafvalraper waarmee heel makkelijk en veilig zwerfafval geraapt kan worden. Ook Zapper worden of meedoen aan de World Cleanup Day? Vraag dan een gratis zwerfafvalgrijper aan. Zo werken we samen aan een schone gemeente.