DIJK EN WAARD - De donkere dagen voor Kerstmis staan voor de deur. De tijd van het jaar voor feestverlichting in de straten en sfeervol verlichte kerstbomen. Gemeente Dijk en Waard is afgelopen week gestart met het plaatsen van kerstbomen. In het kader van de duurzaamheidsambitie van de gemeente is er dit jaar niet voor ‘echte’ kerstbomen gekozen, maar voor de herbruikbare Fairybell trees.


Waar in voorgaande jaren enkele metershoge bomen werden gekapt, is er dit jaar gekozen voor een duurzamer alternatief. Er worden in totaal 9 Fairybell kerstbomen in Dijk en Waard geplaatst. ‘Bomen’ van 10 meter hoog, die aan een tijdelijk geplaatste vlaggenmast worden gehangen en zijn voorzien van energiezuinige ledlampjes. Niet alleen worden er op deze manier levende bomen gespaard, ook zijn de Fairybell trees meerdere jaren te gebruiken.

De Fairybell kerstbomen zijn te vinden op de volgende locaties: Stadsplein, Coolplein, Centrumwaard, De Noord, Stationsgebied en Brandpunt in Heerhugowaard. En De Binding in Zuid-Scharwoude, de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude en het Broekerplein in Broek op Langedijk.