DIJK EN WAARD - Gedeputeerde Cees Loggen van de provincie Noord-Holland heeft vandaag een rondje gemaakt door de gemeente Dijk en Waard. Tijdens zijn werkbezoek werd hij door wethouder Nils Langedijk bijgepraat over een aantal prominente projecten, zoals de herontwikkeling van het Stationsgebied, het project Klimaatrobuuste Polder, het woningbouwproject Westpoort-De Scheg en de uitwerking van de gebiedsvisie Kanaalpark.

"Het was een zeer inspirerend werkbezoek", aldus Cees Loggen. "Dijk en Waard is een resultaatgerichte gemeente die met veel ambitie aan de toekomst werkt. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe de gemeente werkt aan woningbouw en stedelijke ontwikkeling, maar ook rekening houdt met de landelijke omgeving."

Woningen
De gedeputeerde, die onder meer ruimtelijke ordening, wonen en water in zijn portefeuille heeft, bezocht ook een aantal projecten op locatie, zoals het woningbouwproject Westpoort-De Scheg. "Het was goed om te zien dat Dijk en Waard de komende jaren veel woningen gaat bouwen. We hebben immers een groot woningtekort. Deze gemeente is zeer voortvarend bezig."

Wethouder Nils Langedijk maakte met de gedeputeerde ook een korte wandeling door het Stationsgebied dat de komende jaren een ware metamorfose ondergaat. Met aandacht voor wonen, werken, zorg, onderwijs, mobiliteit en duurzaamheid. "Dit wordt een gebied waar het beste van Dijk en Waard samenkomt", aldus de wethouder.

Symbool
Tijdens de wandeling stonden de bestuurders stil bij het nieuwe appartementencomplex De Groen Trede, dat symbool staat voor de woonimpuls die het Stationsgebied krijgt. In het Stationsgebied gaan de komende jaren nog honderden (zorg)appartementen gebouwd worden.