DIJK EN WAARD - Elk jaar belanden meer dan 1.000 inwoners van Dijk en Waard na een valongeval op de spoedeisende hulp. Met een verwachte stijging van dit aantal in de komende jaren, is het van belang dat inwoners geïnformeerd zijn over hoe ze gezonder en vitaler oud kunnen worden. Om deze reden organiseren Gemeente Dijk en Waard, het Netwerk Vitaliteit van BNW Beweegzorg, de Veiligheidsregio en SportVitaal gezamenlijk een twee Vitaliteitsmarkten.

Deze markten zijn een platform waar professionele oefen-/fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten, buurtsportcoaches, en vertegenwoordigers van welzijnsorganisaties, de gemeente en de Veiligheidsregio beschikbaar zijn om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. Hoewel de focus ligt op 65-plussers, staat het evenement open voor alle geïnteresseerden.

Valpreventie staat centraal

Een belangrijk thema op de Vitaliteitsmarkten is valpreventie. Onder het motto 'Sta Sterk, Voorkom Vallen' wordt er een innovatieve 'Smartfloor' ingezet om de stabiliteit van bezoekers te meten. Deze gratis service omvat niet alleen een meting maar ook een persoonlijk advies en praktische tips om vallen te voorkomen.

Vitaliteitsmarkten in Dijk en Waard


De Vitaliteitsmarkten vinden plaats op de volgende data en locaties:
Donderdag 23 november van 10.00 tot 12.00 uur in het Gemeentehuis Parelhof 1, Heerhugwaard
Dinsdag 28 november van 12.30 tot 16.00 uur in het Gemeentehuis De Binding, Langedijk

Bezoekers kunnen meer informatie over valpreventie en vitaliteit vinden op de website: www.netwerkvitaliteit.bnw.nl.