HEERHUGOWAARD - Zaterdagmiddag reikte burgemeester Maarten Poorter de gemeentelijke onderscheiding De Brug plus oorkonde uit aan de heer Johan Bakker, bij het botenhuis 'De Roef" in Heerhugowaard De Noord.

De heer Johan Bakker is in juni 2024 60 jaar als vrijwilliger betrokken bij de zeeverkennersvereniging Sint Joris te Heerhugowaard De Noord. De eerste tien jaar was hij leidinggevende bij de zeeverkennersvereniging. Sinds juni 1974 is hij schipper. De heer Bakker onderhoudt botenhuis 'De Roef' en het terrein bij dit clubhuis. Ook verricht hij onderhoud aan de sleper, de sloepen en overige materialen.

Hijsen van de Nederlandse vlag

Naast al deze werkzaamheden verzorgt de heer Bakker het financiële deel van de vereniging. Om de clubkas op peil te houden zet hij zich in voor de jaarlijkse rommelmarkt en de maandelijkse oud-papier inzameling. Ook gaat hij jaarlijks met de leden een week op zeeverkennerskamp en met Pinksteren een weekend zeilen langs verschillende plaatsen in Noord-Holland. Tevens is de heer Bakker verantwoordelijk voor het hijsen van de Nederlandse vlag op het voetbalveld in De Noord tijdens Koningsdag. Een traditie die al 50 jaar lang plaatsvindt.

De Brug

Gelet op de jarenlange vrijwillige inzet van de heer Bakker heeft het college van burgemeester en wethouders, met in achtneming van de toekenningscriteria, besloten de heer Bakker de gemeentelijke onderscheiding De Brug toe te kennen.