HEERHUGOWAARD - De heer Nicolaas Maria (Nic) Buter uit Heerhugowaard krijgt dinsdag 12 april om 20.30 uur een Gouden Reiger uitgereikt door burgemeester Peter Rehwinkel. Hij ontvangt deze gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger. De uitreiking vindt plaats tijdens zijn afscheid als bestuurslid van Stichting Dorpsbelangen Noord.

Met het toekennen van deze onderscheiding spreekt het college van burgemeester enwethouders, namens de gemeente, waardering uit voor Nic Buter en bedankt hem voor zijn inzet voor de Heerhugowaardse samenleving.

De heer Buter heeft zich de afgelopen 60 jaar onvermoeibaar ingezet voor Heerhugowaard. Van 1960 tot en met 1990 was hij bestuurslid bij Hugo Boys. Ook onderhield hij hier het terrein, stuurde hij teams aan, stond regelmatig op het veld als scheidsrechter en was initiator van zaalvoetbal. Daarnaast was hij lid van de werkgroep 'Werk aan de kerk' t.b.v. het 75 jarig bestaan van de Heilig Hart van Jezus Parochie in De Noord. En heeft hij tal van losstaande verdiensten op zijn naam staan, zoals het verzorgen van speeltoestellen en hekwerk voor een peuterspeelzaal toen er geen budget voor was, het regelen van de financiering en uitvoering voor verlichting op de handbalvelden van de Hugo Girls, het repareren van de bestrating rondom sportvelden en het begeleiden van pelgrimgangers naar Lourdes. Sinds 1992 tot heden was de heer Buter bestuurslid bij Stichting Dorpsbelangen Noord. Op 12 april neemt hij afscheid van zijn bestuurlijke functie.