HEERHUGOWAARD - Marjolijn Hermus-Piet krijgt zaterdag 2 april de Gouden Reiger van de gemeente Dijk en Waard uitgereikt door burgemeester Peter Rehwinkel. Zij ontvangt deze gemeentelijke onderscheiding voor haar jarenlange verdiensten voor de Stichting Babyspullen. De uitreiking vindt plaats bij de viering van het tienjarig jubileum van de stichting.

Met het toekennen van deze onderscheiding spreekt het college van burgemeester en wethouders, namens de gemeente, waardering uit voor Marjolijn en bedankt haar voor haar inzet voor de samenleving in de gemeente en daarbuiten.

Stichting Babyspullen
In 2012 richtte Marjolijn Hermus-Piet de Stichting Babyspullen op met als doel aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben nieuwe en gebruikte babyspullen uit te delen. Sinds 2016 is zij directeur van de stichting, daarnaast verricht zij nog steeds veel werkzaamheden voor de stichting in haar vrije tijd. Tijdens de jubileumbijeenkomst op 2 april neemt de inwoonster van Heerhugowaard afscheid als directeur van de stichting. Ze zal in een andere rol betrokken blijven bij Stichting Babyspullen.

Stichting Babyspullen groeide in tien jaar tijd uit van de zolderkamer van Marjolijn naar een landelijke organisatie met een loods en driehonderd vrijwilligers. Er zijn tweehonderd inzamelpunten van de stichting verspreid door het land. Inmiddels worden jaarlijks vijfduizend 'babystartpakketten' verstrekt (in totaal ongeveer 30.000) met kleding, verzorgingsproducten, beddengoed en speelgoed. De stichting werkt samen met achthonderd hulpverleningsinstanties, die (aanstaande) ouders kunnen doorverwijzen.