HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse ondernemer Arjan Groen is maandagavond onderscheiden door de gemeente Dijk en Waard. Uit handen van loco-burgemeester Fred Ruiten ontving hij De Brug, de onderscheiding die inwoners kunnen krijgen vanwege opmerkelijke prestaties op verschillende gebieden zoals filantropische activiteiten, vrijwilligerswerk, humanitaire inspanningen, sociale betrokkenheid, of voor het bevorderen van gelijkheid, rechtvaardigheid en mensenrechten.


Arjan Groen was jarenlang ondernemer in Dijk en Waard. De Heerhugowaarder was de oprichter en eigenaar van Stammis Horeca Verhuur. Hij begon 29 jaar geleden aan de Harlingerweg 13 in Heerhugowaard. En doordat het bedrijf groeide verhuisde Stammis naar de Sneliusstraat en in 2015 naar bedrijventerrein De Vaandel aan Delta 10.

In deze jaren was Groen van onschatbare waarde voor de gemeente. Arjan is een echte Vaandeldrager voor De Vaandel en verbinder van bedrijven in onze gemeente. Hij bracht Stammis Horeca Verhuur naar bedrijventerrein De Vaandel en was daarmee bereid om voor de troepen uit te investeren in een duurzame toekomst. Stammis was het eerste bedrijf dat deel uitmaakte van de Duurzame Ring Heerhugowaard. Hierin wisselen bedrijven koude en warmte uit. Bij de start van De Vaandel een uniek concept.

Begin dit jaar werd bekend dat Groen Stammis Horeca Verhuur heeft overgedragen aan de Henrys Groep uit Alkmaar, actief in dezelfde branche. Arjan Groen blijft als adviseur verbonden aan Henrys.