HEERHUGOWAARD - Vanaf dinsdag 19 september starten de werkzaamheden aan de Middenweg in Centrumwaard. Een dag na de Jaarmarkt gaat aannemer Dura Vermeer in opdracht van gemeente Dijk en Waard aan de slag. De aannemer vervangt het riool en richt de weg en de fiets- en voetpaden opnieuw in. Voorafgaand aan de aanleg van een nieuw riool verleggen PWN en Liander op een paar locaties de water- en gasleidingen. De werkzaamheden vinden plaats vanaf de kruising Beukenlaan-Vondellaan tot aan de Bickerstraat en duren in totaal tot 26 juli 2024. Er wordt in fases gewerkt, zodat Centrumwaard tijdens de hele periode bereikbaar blijft.


Na veel gesprekken met bewoners en ondernemers over de herinrichting van Centrumwaard gaat er nu eindelijk iets gebeuren. De gezamenlijke wens van bewoners, ondernemers en de gemeente is om van Centrumwaard weer een levendig centrumgebied te maken. Een plek waar het fijn is om te wonen, te winkelen en elkaar te ontmoeten.

Als voorbereiding op de nieuwe inrichting leggen Liander en PWN op enkele locaties de gas- en waterleiding om. Daarom is de kruising Sportlaan-Middenweg al eerder afgesloten, van 5 tot 29 september. Het fietspad op de Middenweg is bij de Sportlaan dan ook dicht. Fietsers rijden om via de (Korte) Dreef.

De Middenweg wordt in fases afgesloten. Het kruispunt Beukenlaan-Vondellaan blijft open. Doorgaand verkeer moet omrijden via de Westtangent of de Oosttangent. De bus rijdt via de Bickerstraat en Basiusstraat richting de Beukenlaan.

Het Raadhuisplein blijft bereikbaar, tijdens de gehele periode in elk geval vanuit de Basiusstraat. Ook de weekmarkt op maandag vindt tijdens de hele periode plaats op het Raadhuisplein.

Blijf op de hoogte
Voor dit project zetten wij de Dijk en Waard BouwApp in. Download deze gratis in de Play- of Appstore op uw smartphone. Zo blijft u op de hoogte tijdens de werkzaamheden.

Meer info: www.dijkenwaard.nl/centrumwaard