HEERHUGOWAARD - Sinds de hernieuwde openstelling in juni wordt Het Sociaalplein in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof goed bezocht. Omdat het steeds drukker wordt met actuele thema’s waaronder de stijgende energiekosten, is besloten om de openingstijden van Het Sociaalplein te verruimen naar vijf middagen in de week. Vanaf nu kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 14.00 en 17.00 uur met uw zorg- en welzijnsvragen bij Het Sociaalplein terecht. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.


De ‘vrije inloop’ bij Het Sociaal Plein nabij de entree van de bibliotheek is bedoeld voor mensen die digitaal minder vaardig zijn en vragen hebben op het gebied van wmo, huishoudelijke hulp, financiën of een gezinssituatie. De medewerkers van Het Sociaal Plein gaat met u in gesprek en daarbij staat de hulpvraag en persoonlijke situatie centraal. Ondersteuning van de medewerkers is gericht op het zo veel mogelijk zelf kunnen regelen van een oplossing (bijvoorbeeld met behulp van uw netwerk of familie). Maar er wordt ook gekeken welke voorziening, dienst of organisatie u kan helpen.

De openstelling van Het Sociaalplein betreft een proef. Begin 2023 wordt besloten of het fysieke punt open blijft of niet, en zo ja in welke vorm (locatie, openingstijden, dienstverlening) dit zal zijn.

Op www.hetsociaalplein.nl vindt u ook alle informatie op het gebied van zorg, jeugd, Wmo, ondersteuning en welzijn en staan ook doorverwijzingen naar organisaties en instanties die u het beste kunnen helpen.