DIJK EN WAARD - Hij schittert waarschijnlijk nog mooi in de woonkamer. Maar als de feestdagen voorbij zijn, is het tijd om de kerstboom weer de deur uit te doen. Kinderen kunnen op zaterdag 7 januari oude kerstbomen inleveren en hiermee kans maken op een mooie prijs!

Traditiegetrouw worden kerstbomen in de dorpskernen Sint Pancras, Koedijk, Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude en Oudkarspel op locatie ingezameld. De kerstbomen kunnen zaterdag 7 januari tussen 9.00 en 14.00 uur op vier verschillende locaties worden ingeleverd. Namelijk:

  • Oudkarspel: parkeerplaats Oeverzegge (nabij sauna Cantarel),
  • Noord-Scharwoude: de speelweide aan de Louise de Colignystraat,
  • Broek op Langedijk: de busparkeerplaats aan de Voorburggracht (tegenover Winkelcentrum Broekerveiling) en
  • Sint Pancras: Sporthal De Oostwal aan de Magnolialaan.

Een kerstboom = een lot

Een ingeleverde kerstboom is goed voor een lot. Hiermee maken kinderen kans op een mooie prijs. Per locatie worden er 20 cadeaubonnen ter waarde van 10 euro verloot en één hoofdprijs: een cadeaubon van 150 euro. De cadeaubonnen zijn te besteden bij Winkelcentrum Broekerveiling. De trekking vindt zaterdag 7 januari na 14.00 uur plaats op de betreffende vier locaties. Dus heb jij jouw kerstboom in Noord-Scharwoude ingeleverd? Dan kun je hier na 14.00 uur ook de trekking bijwonen en kijken of je in de prijzen bent gevallen.

Afspraak maken

Heb je meer dan 40 kerstbomen verzameld? Stuur dan een e-mail naar: inzamelingkerstbomen@dijkenwaard.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen om een afspraak te maken voor het ophalen van de bomen.

Huis-aan-huis inzameling

De overige kerstbomen in Heerhugowaard worden volgens de afvalkalender vanaf de straatkant ingezameld in de week van 9 januari. Op mijnafvalwijzer.nl of in de app is het afhaalschema te raadplegen. Alle kerstbomen worden versnipperd en het hout wordt hergebruikt. De kerstboom kan niet in de afvalbak met groene deksel. De stammen van de bomen composteren namelijk niet. Om die reden versnipperen we de kerstbomen en voeren we ze apart af.

Zelf wegbrengen

Wie eerder van zijn of haar kerstboom af wil, kan deze natuurlijk naar een van de afvalscheidingsstations aan de Berrie in Oudkarspel of de Beukenlaan in Heerhugowaard brengen. Bekijk de openingstijden voor de afvalscheidingsstations.