HEERHUGOWAARD - Vanochtend vroeg is de nieuwe fietsbrug bij de rotonde Rustenburgerweg/Oosttangent op zijn plek gehesen. In september 2019 bezweek de houten fietsbrug onder het gewicht van een betonmixer. Het kapot gereden deel van de brug is daarna verwijderd en het resterende deel hersteld. Hierdoor was de brug tijdelijk smaller.

Gesprekken met de verzekeraar en het verkrijgen van een vergunning voor een nieuwe brug duurde langer dan gepland. Hierdoor heeft de plaatsing van de nieuwe brug even op zich laten wachten. Maar 24 januari kon gestart worden met het plaatsen van een tijdelijke brug, het ruimen van de oude brug en het maken van een nieuwe fundering voor de nieuwe brug. Fietsers en voetgangers konden tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van de tijdelijke brug die direct naast de oude brug geplaatst was. Zo hoefden ze maar enkele meters om te fietsen/lopen. Vandaag was het moment daar dat de nieuwe brug geplaatst werd.

Gekozen is voor een composiet brug met kunststof leuning. Composiet is sterk, licht en onderhoudsarm. Het is wel nog even wachten op de kunststof leuning, deze wordt naar verwachting over een paar weken geleverd. Tot die tijd is er een noodleuning. De oude houten brug is vandaag verwijderd en gaat via de Bruggenbank, de marktplaats voor bruggen, naar bedrijventerrein Ecomunitypark in Oosterwolde. Zij zullen de brug hergebruiken.