DIJK EN WAARD - Wat worden de opvolgers van de Langedijker erepenning en de Zilveren en Gouden Reiger? De gemeente Dijk en Waard is op zoek naar creatieve ontwerpers voor de nieuwe gemeentelijke onderscheidingen. Aanmelden voor de ontwerpwedstrijd kan tot 18 april 2023 via www.dijkenwaard.nl/ontwerpen.


Uit alle aanmeldingen worden vijf ontwerpers geselecteerd die tussen 24 april en 9 juni 2023 de eervolle 'strijd' met elkaar aangaan. Ieder mogen zij maximaal twee ontwerpen (en namen) indienen.

In juni maakt een jury de keuze voor twee winnende ontwerpen. Hierbij gaat het om één ontwerp voor een onderscheiding als waardering van een bijzondere prestatie en één ontwerp voor een onderscheiding die mensen ontvangen als waardering voor hun langdurige inzet voor de samenleving.

De jury van de ontwerpwedstrijd bestaat uit zeven inwoners en burgemeester Maarten Poorter. Maarten Poorter: "Een eervolle klus. De nieuwe gemeentelijke onderscheiding is een symbool dat voor jaren gebruikt gaat worden als blijk van waardering. Ik kijk er enorm naar uit om de ontwerpen te bewonderen. Het zal nog lastig gaan worden om daar een keuze uit te maken."

De twee winnende ontwerpen worden beloond met een geldbedrag en natuurlijk de eervolle nalatenschap voor Dijk en Waard.

Gemeentelijke onderscheiding

De gemeentelijke onderscheiding is een manier om waardering uit te dragen naar inwoners die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Dijk en Waard en uitzonderlijk veel hebben betekend op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. Op aanmoediging van de gemeenteraad wordt het ontwerp en de keuze voor een nieuwe onderscheiding samen met inwoners gemaakt.