HEERHUGOWAARD - Van 7 tot 26 augustus gaat de Zuidtangent tussen Parelhof en Stationsplein in beide richtingen dicht. Aannemer Boskalis werkt sinds mei in opdracht van gemeente Dijk en Waard aan de herinrichting van de Zuidtangent. Het totale werk duurt tot september 2023. Tijdens de afsluiting in augustus blijven woningen, bedrijven en winkels bereikbaar.

De weg is deze zomer drie weken dicht. Auto's vanaf de Westerweg (N242) kunnen omrijden via de rechtsaf Stationsplein en W.M. Dudokweg naar Westtangent. Bestemmingsverkeer kan via de Umbriëllaan het Stationsplein aan de stationszijde bereiken. Op de Westtangent blijft één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Er blijft steeds een voet-fietspad aan een kant van de Zuidtangent open voor fietsers en wandelaars. Er wordt echter geadviseerd een alternatieve, veiligere route te nemen via de Stationsweg. Naar verwachting is het werk na de zomervakantie, in september, klaar.

Overlast beperken

Om de overlast voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken, is de afsluiting gepland tijdens de zomervakantie. De werktijden zijn overdag van maandag tot en met vrijdag, tussen 7.00 en 20.00 uur. Als het nodig is, werkt de aannemer op zaterdag, in de avond of nacht.

Werkzaamheden

De rijstroken van de Zuidtangent worden aangepast, zodat de doorstroming van het verkeer verbetert. Dit is nodig als in 2026 de ondertunneling van het spoor in de Zuidtangent klaar is. Sinds mei is Boskalis bezig aan de Zuidtangent. Er zijn bomen verwijderd of verplaatst, kabels en leidingen aangelegd en een nieuw fiets- en voetpad worden aangelegd. Er komen ook veel bomen en planten langs de nieuwe weg. In het najaar zaait de gemeente grassen in en tijdens de winterperiode worden er bomen en struiken geplant.

Voorbereidingen spoortunnel


Dit project maakt deel uit van de herinrichting van het Stationskwartier. Het kruispunt Zuidtangent/Westtangent krijgt meer rijstroken en wordt klaar gemaakt voor de toekomst. Zo kan verkeer beter doorrijden en is de omleiding goed geregeld tijdens de aanleg van de spoortunnel die start in de zomer van 2024.

Download de Dijk en Waard Bouwapp

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt de Dijk en Waard BouwApp ingezet. Via deze app bent u direct op de hoogte van werkzaamheden en andere ontwikkelingen. Via de appstores kunt u de app gratis te downloaden.

Meer informatie: www.dijkenwaard.nl/stationskwartier