Verkeersveiligheid begint bij onszelf
Iedereen kan bijdragen aan een veiliger verkeer. Bijvoorbeeld door zich aan de verkeersregels te houden, goed op te letten en rekening te houden met andere weggebruikers. Verkeersveiligheid begint bij ons eigen gedrag – hoe we rijden, kijken en omgaan met elkaar. Zeker met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers.
Wat doet de gemeente?
De gemeente werkt aan veilige wegen en kruispunten. We houden rekening met drukte en nieuwe vervoersmiddelen, zoals elektrische fietsen, die sneller gaan dan gewone fietsen. Dat vraagt om aanpassingen in de inrichting van onze wegen en fietspaden. We analyseren waar veel ongevallen plaatsvinden, maar horen ook graag van u waar u zich onveilig voelt in het verkeer.
Geef uw melding door via de Wijkprikker
Met de Wijkprikker kunt u aangeven welke locaties volgens u onveilig zijn. Dit werkt als volgt:
Klik op deze link naar de Wijkprikker
Kies uw rol in het verkeer: voetganger, fietser of automobilist
Selecteer op de kaart de locatie waar u een probleem ervaart
Geef een korte omschrijving van het probleem
Wat gebeurt er met uw melding?
De gemeente verzamelt alle meldingen en bekijkt waar actie nodig is. Niet alles kunnen we direct oplossen. Daarom maken we een uitvoeringsplan voor de komende vijf jaar, waarin we stap voor stap aan de slag gaan met de knelpunten.
Melding met spoed? Gebruik de Fixi-app
Heeft u een probleem dat snel moet worden opgelost, zoals een gevaarlijke stoeptegel of kapotte straatverlichting? Maak dan gebruik van de Fixi-app.