SINT PANCRAS - Vandaag, donderdag 11 november, reikte wethouder Ad Jongenelen het totale spaarbedrag van de Safety-safe uit. Voor Kindcentrum Het Baken is 3785 euro opgehaald. Het spaarbedrag werd opgehaald tijdens een succesvolle inzet van de Safety-safe, de snelheidsmeter die goed weggedrag beloont.

De Safety-safe hing sinds 7 oktober aan de Bovenweg in Sint Pancras, waar ook het kindcentrum gevestigd is. Iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de snelheid hield en de snelheidsmeter passeerde, zorgde ervoor dat de digitale spaarpot gevuld werd. Dit heeft het mooie resultaat van 3785 euro opgeleverd. Het bij elkaar gespaarde bedrag wordt gebruikt voor een waterpomp voor bij de zandbak van Het Baken.

Aanleiding voor het plaatsen van de snelheidsmeter was dat veel bewoners zich zorgen maken om de hoge snelheid waarmee door de straat wordt gereden. Daarom heeft de gemeente, samen met de bewoners, gewerkt aan een verkeersplan. De inzet van de Safety-safe is daar een onderdeel van. Inmiddels is de Safety-safe weggehaald.