HEERHUGOWAARD - Benieuwd hoe leven, wonen en werken in Dijk en Waard er in de toekomst uit kan komen te zien? Kom dan op maandag 13 maart naar ‘Spraakmakend Dijk en Waard’ in Cool kunst en cultuur en laat u informeren en inspireren. De bijeenkomst is kosteloos bij te wonen.


Er staan ons diverse noodzakelijke (ruimtelijke) veranderingen te wachten. Er moeten meer woningen komen, we moeten onze energie verduurzamen, we willen genoeg groen in onze omgeving behouden en tegelijkertijd willen we ook zo snel mogelijk van a naar b kunnen reizen. Hoe gaan we zorgen dat dat allemaal gaat passen in Dijk en Waard?

Toekomstbeeld

Op uitnodiging van de gemeente delen onder andere anderen voormalig Rijksbouwmeester en architect Floris Alkemade en journalist en sociaal geograaf Floor Milikowski op 13 maart hun denkbeelden over de genoemde vraagstukken. Zij vertellen tijdens ‘Spraakmakend Dijk en Waard’ hoe zij denken dat de toekomst er uit kan komen te zien. Hierbij staan ze stil bij de uitdagingen en kijken ze vooruit naar oplossingen.

In gesprek

Zakenvrouw en inspirator Elske Doets is dagvoorzitter van ‘Spraakmakend Dijk en Waard’ en verzorgt de opening. Nadat Floris en Floor hebben gesproken volgt er een debat. In het debat gaan lokale gezichten uitgebreider in op hoe zij de toekomstige ontwikkeling van Dijk en Waard voor zich zien.

Aanmelden

De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt georganiseerd in Cool kunst en cultuur aan het Coolplein 1 in Heerhugowaard.

Wilt u er bij zijn? Meld u dan vóór 10 maart. Dit kan via deze aanmeldlink.


Sprekers en dagvoorzitter

Floris Alkemade

Floris Alkemade is een architect en stedenbouwkundig ontwerper. Van 2015 tot 2021 vervulde hij de functie van Rijksbouwmeester. In 2018 werd hij gekozen als Nederlands Architect Van Het Jaar. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam. In zijn essay De Toekomst – met als ondertitel De kunst van richting te veranderen – bouwt hij vanuit de ontwerpende creatieve blik een hoopvol en samenhangend verhaal op over de vele noodzakelijke veranderingen die ons te wachten staan. Vanuit de verbeeldingskracht een verlangen naar de toekomst.

Floor Milikowski

Floor Milikowski is journalist en sociaal geograaf. Voor De Groene Amsterdammer schrijft ze diepgravende artikelen over stad en land, stedelijke en regionale ontwikkeling, woningmarkt, gentrificatie, de groeiende kloof tussen kansarm en kansrijk en onderwerpen die hieraan raken. Haar onderzoek resulteerde in de boeken Van wie is de stad (2018), Een klein land met verre uithoeken (2020) en Wij zijn de stad (2021).

Dagvoorzitter: Elske Doets

Elske Doets is zakenvrouw, spreker, schrijver, inspirator en eigenaar van Doets Reizen en BuddyBold. Met haar Young Lady Business Academy zet ze zich in voor kansengelijkheid voor vrouwen.