LANGEDIJK - Varen is in Langedijk een populaire bezigheid voor jong en oud. Daarom is vandaag, vrijdag 31 juli, www.gemeentelangedijk.nl/varen live gegaan. Hier vindt u alles wat u moet weten voordat u de boot instapt of het water in duikt.


Welke boot mag u of uw kind besturen? En hoe hard mag u eigenlijk varen? Hoe kunt u vaaroverlast melden en waar kunt u uw boot te water laten? Dit en nog meer vindt u op www.gemeentelangedijk.nl/varen.

Volop aandacht voor varen
In Langedijk is water en alles wat daaromheen gebeurt belangrijk. Veel inwoners, jong en oud, stappen in de boot voor een pleziertochtje over de Langedijker wateren. Vaak gaat dat goed, maar helaas niet altijd. Denk aan overlast van te hard varende bootjes of harde muziek aan boord. Om de overlast te verminderen is de gemeente de afgelopen tijd in gesprek geweest met vaarrecreanten en inwoners die aan het water wonen. Om antwoord te krijgen op de vraag: hoe kan het beter? Een hoop goede ideeën kwamen op tafel.

Ideeën in uitvoering
Enkele ideeën zijn al uitgevoerd. Zoals de inmiddels populaire wedstrijd rivierkreeften vangen en de sluis in Broek op Langedijk die langer open is. Wethouder 'Langedijk ontwikkelt met water' Ad Jongenelen: "We zijn blij met alle goede ideeën die zijn ingebracht en dat we op korte termijn al wat ideeën konden uitvoeren. Ook mede dankzij anderen, zoals het sluiswachtersteam en de voedselbank die gedoneerde hengels uitdeelde."

Ook worden er binnenkort spandoeken opgehangen aan bruggen waarmee we vaarrecreanten attenderen op de maximale vaarsnelheid van 6 km/u. Daarbij ontvangen alle huishoudens op korte termijn een brief met een vaarfolder. In de folder kunt u onder andere uw geheugen opfrissen met de vaarregels en vindt u allerlei handige weetjes en tips om de boottocht leuk te houden voor iedereen. Op het water en aan wal.

Burgemeester Leontien Kompier: "We hopen met deze informatie dat vooral het plezier van en op onze wateren voorop staat en dat moet lukken als we een beetje rekening houden met elkaar!"

Kijk op www.gemeentelangedijk.nl/varen voor alle informatie over varen in Langedijk.