LANGEDIJK - Vanaf maandag 15 januari werkt aannemer KWS in opdracht van gemeente Dijk en Waard aan de aansluiting van de nieuwe De Punt op de rotonde Nauertogt in Broek op Langedijk. Tot 8 maart krijgt doorgaand verkeer te maken met omleidingen. Met een weg naast de Nauertogt (bypass) komt er ook een verkorte route naar bedrijventerrein Zuiderdel. Vanaf de rotonde legt KWS ook een nieuw fietspad aan naar de wijk Westerdel.

Door De Punt te verlengen ontstaat een duurzame en veilige gebiedsontsluitingsweg voor auto- en fietsverkeer tussen De Punt, de Nauertogt en de Schagerweg (N245). De werkzaamheden duren zo'n 8 weken. Met een slag om de arm vanwege de weersomstandigheden. Bij vrieskou of teveel regen kan er geen asfalt gelegd worden. Er gelden begin maart omleidingen voor alle verkeer.

Bereikbaarheid Nauertogt/De Punt en omleidingen

Het wegdeel Nauertogt, tussen de Schagerweg (N245) en de Spanjaardsdam, blijft open tijdens de eerste fase van de werkzaamheden, maar doorgaand verkeer kan hinder ondervinden. De eerste 4 weken zal de Nauertogt de doorgaande route voor autoverkeer zijn. Daarna wordt de rotonde afgesloten en rijdt het autoverkeer 4 weken om via de nieuwe verlengde De Punt van de Schagerweg (N245) richting Broek op Langedijk. Autoverkeer vanuit Broek op Langedijk richting de N245 wordt omgeleid via de Westelijke Randweg en de N504. Voor (brom)fietsers is de Nauertogt, tussen de N245 en de Vronermeerweg, 4 weken afgesloten. Zij moeten omrijden. Het fietspad langs de Nauertogt is dicht, ook de fietstunnel onder de Schagerweg (N245) naar Daalmeer/Koedijk is niet toegankelijk. Omrijden kan via Sint Pancras via Benedenweg en Daalmeerpad om vervolgens daar de fietstunnel onder de N245 te nemen. Vanaf 10 februari kunnen fietsers gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de verlengde De Punt.De doseerpaal op de Vronermeerweg gaat tijdens de werkzaamheden tijdelijk open om Sint Pancras te kunnen bereiken. De Veertweg is dicht; deze is bereikbaar via de Westelijke Randweg/Noord-Scharwoude.

Westerdel en Zuiderdel bereikbaar

De bouwweg naar Westerdel gaat dicht vanaf de rotonde. Bouwverkeer gaat tijdens de werkzaamheden via de Westelijke Randweg, door de wijk Westerdel. Bedrijventerrein Zuiderdel blijft bereikbaar via de Nauertogt of via de Westelijke Randweg.

Werkzaamheden afstemmen op werk aan spooronderdoorgang

Diverse groot onderhoudswerkzaamheden aan wegen in en rondom Dijk en Waard staan gepland voordat het werk aan de spooronderdoorgang in de Zuidtangent start. De aanleg van deze tunnel start in september 2024 en duurt tot 2026. Andere belangrijke routes moeten dan open blijven. Vandaar dat de werkzaamheden aan de rotonde Nauertogt/De Punt in deze periode plaatsvinden.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden

De gemeente doet er alles aan om de overlast tijdens werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken voor een bereikbaar Dijk en Waard. Meer informatie over werkzaamheden aan de De Punt/Nauertogt: www.dijkenwaard.nl/wonen-en-leven/bouwprojecten/de-punt-verlengen-weg.

De wegwerkzaamheden worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Holland.