HEERHUGOWAARD - Aannemer Van Gelder werkt van maandag 13 mei tot en met vrijdag 12 juli aan de aanpassing van de rotonde Krusemanlaan in Heerhugowaard. Dit doen zij in opdracht van gemeente Dijk en Waard om de bereikbaarheid van de nieuwe wijk De Klamp en de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Gedurende de werkzaamheden is er enige overlast voor het verkeer, maar de gemeente doet er alles aan om de route zoveel mogelijk bereikbaar te houden.

Werkzaamheden

Vanaf maandag 13 mei start de aannemer met de aanleg van een tijdelijke omleidingsweg (een bypass) rondom de rotonde Krusemanlaan. Tijdens de aanleg van de bypass in de eerste week (13 tot en met 17 mei) kan verkeer over één rijstrook om en om doorrijden. Dit geldt ook als de bypass wordt verwijderd in de laatste week (8 tot en met 12 juli). Verkeer kan na de laatste werkzaamheden op 17 mei gebruikmaken van de bypass die de Oosttangent en Krusemanlaan met elkaar verbindt. Buslijn 160 blijft de normale route rijden. Ook fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de bestaande route. In de nachten van 15 op 16 mei en 10 op 11 juli zijn er nachtwerkzaamheden. Alleen in de nacht van 10 op 11 juli is de rotonde volledig afgesloten voor alle soorten verkeer, van 19:00 – 7:00 uur. Dan is omrijden via de beschikbare omleidingsroutes noodzakelijk.

Bereikbaarheid

In alle fasen van de werkzaamheden zijn de woningen, bedrijven, begraafplaats en crematorium, locatie Reigersdaal, De Draai, De Klamp en De Gording bereikbaar. De aannemer werkt op werkdagen van 7:00 tot 17:00 uur, met uitzondering van de nachtwerkzaamheden van 15 op 16 mei en 10 op 11 juli. De aannemer probeert geluidshinder zoveel mogelijk te beperken.

Spooronderdoorgang

De rotonde Krusemanlaan vormt een belangrijke verbindingsroute van en naar Heerhugowaard vanaf de Provincialeweg N194. De werkzaamheden zijn daarom gepland vóórdat het werk aan de spooronderdoorgang Zuidtangent start, zodat tijdens de aanleg van de spooronderdoorgang andere belangrijke routes zoals deze open blijven. Zo blijft Dijk en Waard goed bereikbaar. Meer informatie over dit project vindt u op www.dijkenwaard.nl/rotonde-krusemanlaan.