BROEK OP LANGEDIJK - Aannemer KWS werkt in opdracht van gemeente Dijk en Waard aan de aansluiting van de nieuwe De Punt op de rotonde Nauertogt in Broek op Langedijk.

Vanaf maandag 12 februari gaat de rotonde Nauertogt dicht. Dit duurt 4 weken, naar verwachting tot 8 maart.

Verkeer van de Schagerweg (N245) naar Broek op Langedijk kan omrijden via de nieuwe verlengde De Punt, over de weg langs de rotonde. Autoverkeer vanuit Broek op Langedijk richting de N245 wordt omgeleid via de Westelijke Randweg en de N504. In de laatste week van de werkzaamheden is de toegang tot de rotonde Nauertogt in beide richtingen dicht. Omrijden kan dan via de Westelijke Randweg en provinciale wegen.

Fietsers

Fietsers kunnen vanaf 10 februari gebruik maken van het nieuwe fietspad langs de verlengde De Punt. Ook het fietspad langs de Nauertogt richting Koedijk en Daalmeer is weer open. De Spanjaardsdam is ook vanaf 10 februari toegankelijk voor alle verkeer. De doseerpaal op de Vronermeerweg gaat tijdens de werkzaamheden tijdelijk open om Sint Pancras te kunnen bereiken.

Veertweg is dicht

De Veertweg is dicht; deze is bereikbaar via de Westelijke Randweg/Noord-Scharwoude. Westerdel en Zuiderdel bereikbaar De bouwweg naar Westerdel is dicht vanaf de rotonde. Bouwverkeer gaat tijdens de werkzaamheden via de Westelijke Randweg, door de wijk Westerdel. Bedrijventerrein Zuiderdel blijft bereikbaar via de Nauertogt of via de Westelijke Randweg.

Duurzame verkeersoplossing

Door De Punt te verlengen ontstaat een duurzame en veilige gebiedsontsluitingsweg voor auto- en fietsverkeer tussen De Punt, de Nauertogt en de Schagerweg (N245). Met een weg naast de Nauertogt (bypass) komt er ook een verkorte route naar bedrijventerrein Zuiderdel. Vanaf de rotonde legt KWS ook een nieuw fietspad aan naar de wijk Westerdel. In totaal duren de werkzaamheden zo'n 8 weken. Met een slag om de arm vanwege de weersomstandigheden. Bij vrieskou of teveel regen kan er geen asfalt gelegd worden.

Werkzaamheden afstemmen op werk aan spooronderdoorgang

Diverse groot onderhoudswerkzaamheden aan wegen in en rondom Dijk en Waard staan gepland voordat het werk aan de spooronderdoorgang in de Zuidtangent start. De aanleg van deze tunnel start in september 2024 en duurt tot 2026. Andere belangrijke routes moeten dan open blijven. Vandaar dat de werkzaamheden aan de rotonde Nauertogt/De Punt in deze periode plaatsvinden.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden

De gemeente doet er alles aan om de overlast tijdens werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken voor een bereikbaar Dijk en Waard. Meer informatie over werkzaamheden aan de De Punt/Nauertogt: www.dijkenwaard.nl > Bouwprojecten > De Punt verlengen weg.