DIJK EN WAARD - Gemeente Dijk en Waard organiseert zaterdag 13 januari een kerstbomeninzamelactie en vraagt daarbij de jeugd een handje te helpen. De traditie uit Langedijk wordt dit jaar overgenomen in heel Dijk en Waard. Met het inzamelen kan de jeugd een aardig zakcentje verdienen, want voor iedere kerstboom krijgen zij 50 eurocent. De kerstbomen kunnen 13 januari van 09.00 tot 14.00 uur op diverse locaties in gemeente Dijk en Waard worden ingeleverd.

Inleverlocaties Heerhugowaard:


- Parkeerterrein bij OBS de Zonnewijzer, Middenweg 30
- Terrein rondom Campus Columbus, Weegbree 2
- Gymzaal de Geul, Geul 2
- Parkeerterrein aan de Tjaarlingermeer
- Parkeerterrein hoek korte Dreef – Parklaan
- Speelveld Couperusstraat
- Hoek Laan van Broekhorn – Westerweg
- Parkeerterrein bij OBS de Zevensprong, Saenredamlaan 2
- Gymzaal Rozenhoutstraat, Rozenhoutstraat 1 de Noord
- Hoek Oosterparkweg Noord – Speenkruidstraat

Inleverlocaties Langedijk:

- Parkeerterrein Oeverzegge
- Parkeerterrein Sporthal Geestmerambacht, dokter Wilminkstraat 3
- Parkeerterrein De Binding, Bosgroet 2
- Parkeerterrein Sporthal de Oostwal, Beverplein

Kerstbomen verzamelen in de wijk en op afspraak laten ophalen

Waar voorheen de kerstbomen in Heerhugowaard werden opgehaald op specifiek aangegeven momenten door afvalbeheer, is het dit jaar anders geregeld. Net als in voormalig Langedijk, krijgen kinderen in Heerhugowaard de kans om kerstbomen te verzamelen. Is uw boom niet opgehaald door de jeugd? Verzamel samen met uw buren of naasten minimaal 20 kerstbomen in de wijk op een makkelijk bereikbare plek. En maak vanaf 3 januari een afspraak voor het ophalen van de bomen via de Afvalwijzer. Er wordt dan contact met u opgenomen om een afspraak te maken voor het ophalen van de bomen. Ook voor deze ingezamelde kerstbomen ontvangt u 50 eurocent per boom. De gemeente haalt met een vrachtwagen de bomen op. De plek moet dus wel eenvoudig te bereiken zijn met een grote vrachtwagen.

Kerstboom inleveren bij afvalscheidingsstation


Kerstbomen kunnen ook te allen tijde worden ingeleverd bij de afvalscheidingsstations op Bedrijventerrein Breekland aan de Berrie 8 in Oudkarspel of de Beukenlaan 25 in Heerhugowaard. Vanaf 3 januari ontvangt u bij het inleveren van de kerstboom ook 50 eurocent per boom. De afvalscheidingsstations zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur.